Archiv článků
   za měsíc září 2008

Kategorie: ostatní  

 


Služby Blansko vyhodnocují sezonu aquaparku

Ilustrační foto k článku: Služby Blansko vyhodnocují sezonu aquaparku

Aquapark byl letos otevřený 78 dní, a to někdy i přes malou návštěvnost v řádu desítek lidí. Pozitivní zprávou je, že i když bylo léto teplotně pod loňským průměrem, byl celkový počet návštěvníků o něco vyšší.


Burza volného času s větší účastí vystavujících

Ilustrační foto k článku: Burza volného času s větší účastí vystavujících

Pětadvacet organizací představilo svoji činnost na druhém ročníku Burzy volného času pořádané Domem dětí a mládeže z pověření Komise dětí a mládeže Rady města Blanska.



V rámci mezinárodního projektu vznikla kniha povídek

Ilustrační foto k článku: V rámci mezinárodního projektu vznikla kniha povídek

V loňském školním roce žáci 9. ročníku ze ZŠ Salmovy pracovali na mezinárodním projektu e-twinning pod názvem Mum, dad read me a tale (Mámo, táto, přečti mi pohádku). Spolupráce tří partnerských škol České republiky, Slovenské republiky a Norska probíhala v průběhu celého školního roku formou různých aktivit ve výuce, ale i mimo ni.


Kurz efektivního rodičovství

Rodinné centrum v Blansku připravuje na podzim 2008 pro všechny zájemce „Kurz efektivního rodičovství aneb Jak se stát zodpovědným, respektujícím a chápajícím rodičem“. Program tvoří devět dvouhodinových setkáních zaměřených na řešení vztahu dítě-rodič v duchu výchovy založené na principech spolupráce a zodpovědnosti. Kurz je zaměřen především na praktický nácvik rodičovských dovedností.


Vozidel z dovozu přibývá

Nárůst dovozu vozů ze zahraničí potvrzuje statistika Odboru dopravně správních agend MěÚ Blansko. Ve srovnání s rokem 2006 zatím vychází téměř 100% nárůst.



Piloti v Kotvrdovicích

Ilustrační foto k článku: Piloti v Kotvrdovicích

V neděli 24. srpna pořádal na kotvrdovickém letišti Letecký klub Blansko tradiční setkání pilotů a příznivců ultralehkého létání. Akci vám přibližujeme malou fotoreportáží.


V průmyslové zóně byla otevřena zkušebna vodních turbín

Ilustrační foto k článku: V průmyslové zóně byla otevřena zkušebna vodních turbín

V pátek 29. srpna 2008 se v průmyslové zóně Vojánky konala malá slavnost. Ministr průmyslu a obchodu ČR Martin Říman a jeho kolega ministr pro rozvoj Slovinské republiky Žiga Turk společně otevřeli laboratoř, která bude sloužit pro výzkum a vývoj hydraulických strojů.


Policie hledá svědky divoké jízdy

Kriminalisté hledají svědky divoké jízdy Fiatu Tempra, jehož řidič ohrožoval chodce i ostatní řidiče.


II. ročník Burzy volného času

V pořadí druhá Burza Volného času se uskuteční ve středu 17. září ve velkém sále Dělnického domu.



Volby do zastupitelstva Jihomoravského kraje 2008

Volby do krajského zastupitelstva se uskuteční v pátek 17. října 2008 od 14.00 do 22.00 hodin a v sobotu 18. října 2008 od 8.00 do 14.00 hodin.


Postaví autodráhu pod širým nebem

Skautské středisko Srdce na dlani plánuje neobvyklou akci. Pod širým nebem před radnicí na náměstí Svobody chtějí jeho členové postavit v sobotu 13. září velkou autodráhu. Zajezdit si bude moci každý, kdo půjde kolem. Základní panel autodráhy má délku 12,5 m a je možné na něj napojovat další díly.



Dům dětí a mládeže oslaví 50 let

Dům dětí a mládeže OBLÁZEK zve všechny děti, rodiče a pamětníky na oslavu 50. výročí založení, která se uskuteční 12. září 2008 od 14.00 do 18.00 h v areálu Domu dětí a mládeže na ulici Údolní 2.



Vaše cesty k bezpečí aneb Jak se zachovat v mimořádných situacích

Hasičský záchranný sbor Jm kraje ve spolupráci s Policií ČR – Městským ředitelstvím Brno a Diecézní charitou Brno zahájil v červnu 2008 rozsáhlý projekt informování veřejnosti o žádoucím chování před a při vzniku mimořádné události nebo krizové situace s názvem „Vaše cesty k bezpečí“.




Konference o kvalitě ve Scandianu

Ilustrační foto k článku: Konference o kvalitě ve Scandianu

V letošním roce jsme od italské strany obdrželi pozvání na „První evropskou srovnávací konferenci o kvalitě – First Euro-Quality Benchmarking Conference“, zaměřenou především na monitoring kvality ve službách v předškolní péči a službách pro seniory. Kromě zástupců Města Blansko se konference zúčastnila také Mgr. Miloslava Charvátová, ředitelka Mateřské školy na ulici Údolní.