Archiv článků
   za měsíc prosinec 2008

Kategorie: ostatní  

 


Příhradový most přes Svitavu

Ilustrační foto k článku: Příhradový most přes Svitavu

Co s Ježkovým příhradovým mostem přes řeku Svitavu řeší Město. Zdá se, že nikomu nepatří.


Zubní pohotovost v I. pololetí 2009

Služba je sloužena od 8.00 do 12.00 h. Mimo tuto dobu je zubní pohotovost zajištěna na Karáskově náměstí č. 11, Brno, tel. 548 424 248, a to od 17.00 h do 7.00 h ve všední dny a nepřetržitě o svátcích.


Skauti zvou pro betlémské světlo na radnici

Jednou z mnoha tradic, jež sice možná nemá staletou tradici, ale přesto už se stala pro mnoho blanenských rodin neodmyslitelnou součástí vánočních svátků, je Betlémské světlo. To letošní se uskuteční v úterý 23. 12. od 13.00 do 21.00 h a na Štědrý den od 8.00 do 11.00 h, opět v prostorách blanenské radnice na náměstí Svobody.


Úřad práce otevře v lednu i v sobotu

Úřad práce informuje o rozšíření úředních hodin odboru zprostředkování zaměstnání na Úřadu práce v Blansku v měsíci lednu, to následovně:


Děti soutěžily o Zlatý @

Ilustrační foto k článku: Děti soutěžily o Zlatý @

První ročník soutěže základních znalostí výpočetní techniky a jejího ovládání uspořádal Dům dětí a mládeže Oblázek ve spolupráci s firmou FPO.


Veletržní setkání partnerských měst

Ilustrační foto k článku: Veletržní setkání partnerských měst

Město Blansko se v termínu 15.–16. 11. 2008 zúčastnilo 17. ročníku mezinárodního gastronomického veletrhu REgustibus, který se konal v našem nejstarším partnerském městě Scandianu v Itálii.


Nový kříž na Olešné

Ilustrační foto k článku: Nový kříž na Olešné

Město Blansko každoročně vynakládá ze svého rozpočtu finanční prostředky na údržbu památníků a soch, které jsou v majetku města. V těchto dnech byla dokončena realizace kompletní rekonstrukce kříže na Olešné.


Studenti z Blanska vařili pro Evropu

Ilustrační foto k článku: Studenti z Blanska vařili pro Evropu

Ve dnech 10.–17. 11. se skupina žáků SOŠ a SOU Blansko oboru kuchař a číšník ve složení Lucie Šíblová, Tereza Plchová, Martina Zezulová, Hana Vašíčková a David Šmatera pod vedením mistra odborného výcviku pana Jaroslava Libiše zúčastnila výměnné praxe ve škole MOTTI v Reggio Emilia v Itálii.


Vánoční strom splněných přání

I letos po celou adventní dobu zdobí prostředí restaurace PUNKVA na Rožmitálově ulici „Vánoční strom splněných přání“. Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých v Blansku ve spolupráci s pedagogickým sborem Speciální školy pro žáky s více vadami v Blansku opět zajišťuje strom splněných přání.


Nové policejní vozy dorazily i na Blanensko

Ilustrační foto k článku: Nové policejní vozy dorazily i na Blanensko

Pět služebních policejních vozů v novém barevném provedení bude sloužit policistům dopravního inspektorátu a obvodních oddělení v Blansku, Boskovicích, Černé Hoře a Letovicích.


Víkend karetních turnajů

Ilustrační foto k článku: Víkend karetních turnajů

Hned dva velké karetní turnaje se konaly v sobotu 22. listopadu. V restauraci Punkva na Rožmitálově ulici zasedli již podeváté hráči k tarokovému turnaji O pohár starostky města Blanska, v Dolní Lhotě zase soutěžili příznivci mariáše.