Archiv článků
   za měsíc prosinec 2008

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Svoz a sběr vánočních stromků

Svoz a sběr vánočních stromků proběhne ve městě Blansku ve dnech 5. 1. a 19. 1.


Náměstí Svobody monitoruje kamera

Ilustrační foto k článku: Náměstí Svobody monitoruje kamera

Od konce listopadu je ve zkušebním provozu nový kamerový bod pokrývající ul. Seifertovu a nám. Svobody. Umístěn je na budově „hasičky“.


Činnost městské policie v listopadu–prosinci 2008

V období od 15. 11. 2008 do 15. 12. 2008 řešili strážníci MP 69 přestupků, které vyřídili uložení pokuty v blokovém řízení v celkové výši 42.300 Kč. Jednalo se převážně o přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu (překročení rychlosti v obci, zakázané parkování) a přestupky proti majetku (zejména krádeže v obchodech).


Kontejnery na nefunkční malé elektrospotřebiče instalovány

Ilustrační foto k článku: Kontejnery na nefunkční malé elektrospotřebiče instalovány

Město Blansko se ve spolupráci se společností ASEKOL rozhodlo usnadnit občanům třídění vysloužilých malých elektrospotřebičů. Každý občan, který se potřebuje zbavit nefunkčního mobilu, kalkulačky, telefonu, kamery, fotoaparátu, DVD přehrávače, drobného počítačového vybavení, discmana nebo MP3 přehrávače, el. hraček, fénu, kulmy, žehličky apod., má nyní možnost využít speciální kontejnery.


Nový stolní kalendář Moravský kras a okolí

Ilustrační foto k článku: Nový stolní kalendář Moravský kras a okolí

Na rok 2009 pro vás město Blansko ve spolupráci s městem Boskovice a s Pivovarem Černá Hora připravilo zajímavý stolní kalendář s fotografiemi největších turistických lákadel celého regionu.


Úřední hodiny MěÚ Blansko o vánočních svátcích

Pro občany, kteří potřebují odevzdat písemnosti a jiný spisový materiál na Městský úřad Blansko, budou v době vánočních svátků v provozu v budově MěÚ, nám. Republiky 1, Blansko (bývalý okresní úřad) následující oddělení:


Informační kancelář Blanka mezi svátky

Informační kancelář Blanka bude mezi svátky uzavřena. Posledním dnem, kdy si u nás budete moci zakoupit případné vánoční dárky, bude pátek 19. 12. 2008, kdy bude otevřeno do 18 hod. Znovu otevřeme v pátek 2. 1. 2009. Do roku 2009 vám za celý kolektiv informační kanceláře přejeme hodně zdraví, štěstí a úspěchů v osobním i pracovním životě. Krásné svátky!


Poradna pro rodinu mezi svátky

V době od 22.12 2008 – 2.1.2009 je Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy, Sladkovského 2b, Blansko z důvodu čerpání řádné dovolené uzavřena. Můžete využít email či zanechat vzkaz na telefonním záznamníku. Budeme Vás kontaktovat zpět. Za pracovníky poradny vedoucí Mgr. Radka Šebelová.


Informace ke stánkovému prodeji

S blížícími se vánočními nákupy občané často využívají služeb, které nabízejí předvánoční trhy ve stáncích, na tržnicích a tržištích. Občané i podnikatelé by v této souvislosti měli být obeznámeni s podmínkami, za jakých je možno na tržištích, stáncích a tržnicích provádět podnikatelskou činnost, tj. prodej a skladování výrobků, poskytování služeb, resp. co je možné prodávat, co se prodávat nesmí, jaké jsou možnosti kontrolních orgánů apod.


Myslivost na Blanensku

Současné období mysliveckého roku je především časem honů na drobnou zvěř a také naháněk na zvěř černou. Letošní předběžné výsledky ukazují, že trend nízkých stavů drobné zvěře na Blanensku přetrvává.


Místostarosta Mgr. Polák radním Jihomoravského kraje

Ilustrační foto k článku: Místostarosta Mgr. Polák radním Jihomoravského kraje

Volby do zastupitelstva Jihomoravského kraje zamíchaly nejen jeho vedením, ale dotkly se i Blanska. Za ČSSD v nich uspěl místostarosta Mgr. Ivo Polák, nyní již radní Jihomoravského kraje, pověřený zabezpečováním úkolů v oblasti životního prostředí.


Pozvánka na zasedání zastupitelstva

12. zasedání Zastupitelstva města Blanska se koná v úterý 16. 12. 2008 v 15.30 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko, nám. Republiky 1, Blansko. Zasedání je přístupné veřejnosti. Návrh programu:


Svoz zbytkového komunálního odpadu o vánočních svátcích

Na základě sdělení zástupce svozové firmy AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o. NEBUDOU provedeny pravidelné svozy zbytkového komunálního odpadu ve středu 24. 12. 2008 a ve středu 31. 12. 2008. Náhradní svozy budou zajištěny vždy den předem, tj. v úterý 23. 12. 2008 a 30. 12. 2008 v prodloužených směnách současně s pravidelnými úterními svozy. Jiné změny v období vánočních svátků a nového roku nebudou.


Redukce návrhových ploch bydlení

Stavební úřad MěÚ Blansko, který plní prostřednictvím oddělení územního plánování a regionálního rozvoje funkci pořizovatele územně plánovací dokumentace pro správní obvod obce s rozšířenou působností, dlouhodobě upozorňuje na připravované změny ve vymezení zastavitelných ploch v Územním plánu sídelního útvaru Blansko a reguluje pořizování ploch nových.


Optimalizace vodního režimu nádrží Palava I a II

Ilustrační foto k článku: Optimalizace vodního režimu nádrží Palava I a II

Město Blansko se uchází s projektem o dotaci z Operačního programu Životní prostředí na zlepšení životního prostředí kolem nádrže a potoka Palava.


Vyplácené dávky zdravotně postiženým občanům

Odbor sociálních věcí, oddělení dávek pro zdravotně postižené věnuje péči zejména osobám těžce zdravotně postiženým a osobám se sníženou schopností péče o vlastní osobu. Rozhoduje o poskytování mimořádných výhod a dávek pro tyto skupiny občanů z titulu obce s rozšířenou působností.


Stavební úřad vytváří nové územně analytické podklady

Stavební zákon ukládá vytvořit územně analytické podklady do konce roku 2008. Jako jeden z nástrojů územního plánování budou tvořit základ pro další rozvoj území. V současné době pracují zaměstnanci stavebního úřadu na první části – podkladech pro udržitelný rozvoj území. Druhá část bude obsahovat rozbor údajů zjištěných v první části, zjednodušeně jejich SWOT analýzu.