Archiv článků
   za měsíc leden 2009

Kategorie: kultura  

 


Nad Blanskem se rozzáří Zlaté slunce 2009

Ilustrační foto k článku: Nad Blanskem se rozzáří Zlaté slunce 2009

V roce 2009 čeká Základní školu Blansko, Erbenova 13 a její filmový kroužek velká událost. Stane se jedním z organizátorů soutěže, kterou pořádají z pověření a za finančního přispění Ministerstva kultury NIPOS-ARTAMA Praha, Města Blansko a Kulturního střediska města Blanska ve spolupráci s Českým výborem UNICA – Celostátním svazem neprofesionálního filmu a Jihomoravským krajem.


Pozvánka na Sousedský bál

Město Blansko a Kulturní středisko města Blanska vás srdečně zvou na tradiční SOUSEDSKÝ BÁL v pátek 6. února od 20.00 h ve všech prostorách Dělnického domu.


Punkwa – společná tvorba pro Blansko

Ilustrační foto k článku: Punkwa – společná tvorba pro Blansko

Od pondělí 5. 1. do soboty 10. 1. pobývala v galerii skupina umělců Punkwa a tvořila společné obrazy. Během tohoto týdne měli zájemci možnost galerii navštívit a se členy skupiny pobýt. Připravovali výstavu „každý s každým“.


Film Bambuti získal ocenění na mezinárodním festivalu

Ilustrační foto k článku: Film Bambuti získal ocenění na mezinárodním festivalu

6. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů byl 6. prosince zakončen v pražském kině Atlas. Blanenští filmaři Jan Popelka, Alena Žákovská a Milan Daněk získali na tomto festivalu 3. cenu v kategorii cestopisných filmů za film Bambuti.



Galerii obsadila smečka netopýrů

Od pondělí 5. 1. do soboty 10. 1. pobývá v galerii nepřetržitě skupina umělců Punkwa a tvoří společné obrazy. Během tohoto týdne je možné galerii navštívit a se členy skupiny pobýt. Vernisáž výstavy v sobotu 10. 1. od 17.00 h pak bude probíhat formou nepřerušené malířské performance za doprovodu živé hudby různých stylů. Více informací o skupině na www.punkwa.com.