Archiv článků
   za měsíc únor 2009

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Končí soutěž na téma: Egypt v souvislostech

V těchto dnech končí uzávěrka soutěže o nejlépe zpracovaný projekt na téma „Egypt v souvislostech“. Tuto soutěž vyhlásilo Město Blansko ve spolupráci se Soukromou klinikou LOGO s.r.o. Brno pro žáky 2. stupně blanenských základních škol.


Výsledky zápisu do základních škol

Ve dnech 3. a 4. února 2009 se na všech blanenských základních školách uskutečnil zápis žáků do 1. ročníku základního vzdělávání pro školní rok 2009/10. Zapsáno bylo celkem 184 dětí, z toho 19 dětí, kterým byl povolený odklad plnění povinné školní docházky v roce 2008.


Plánované uzavírky silnic

Ilustrační foto k článku: Plánované uzavírky silnic

Na uzavírky komunikací se musí připravit řidiči ve směrech na Jedovnice a na Brno. Začnou platit už 9. března.


Občané musí sami projevit zájem

Komise pro občanské záležitosti Rady města Blansko má společenské poslání a její členové se spolupodílí na organizaci občanských obřadů a slavnostních aktů, jakými jsou mimo jiné vítání nově narozených občánků a uspořádání jubilejních svatebních obřadů či gratulace jubilantům. Občané však musí dle zákona o návštěvu projevit zájem sami.


Základní školy dostanou nové učebny

Ilustrační foto k článku: Základní školy dostanou nové učebny

Po rekonstrukci školní zahrady MŠ Blansko, Údolní, realizované z prostředků EU, uspělo Město Blansko s dalším projektem v Regionálním operačním programu Jihovýchod na zkvalitnění podmínek pro výchovně vzdělávací činnost našich škol.


Poradna loni pomáhala řešit 204 případů

Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Blansko se sídlem na ulici Sladkovského 2b, nabízí lidem z regionu Blanenska a Boskovicka, především psychologické konzultace (poradenství a psychoterapie) a poradenství v sociálně právní oblasti.



Přidělování městských bytů v roce 2008

Odbor komunální údržby, oddělení bytového a nebytového hospodářství, v loňském roce přidělil celkem 42 bytů v majetku Města.



Do Blanska míří první vysoká škola

Široké spektrum vzdělávacích možností v našem městě by se mělo v nejbližší době rozšířit i o nabídku vysokoškolského studia.


Lípy pod hřbitovem padly kvůli infekci

Ilustrační foto k článku: Lípy pod hřbitovem padly kvůli infekci

Na základě pravomocného rozhodnutí, které vydal odbor životního prostředí MěÚ Blansko, bylo v pondělí 26. 1. 2009 v Blansku na ulici Dvorské, v místě pod hřbitovem, započato s kácením sedmi kusů lip srdčitých.


Informační kancelář Blanka slaví 10 let

Ilustrační foto k článku: Informační kancelář Blanka slaví 10 let

V letošním roce je tomu již 10 let, co Informační kancelář Blanka poprvé otevřela své dveře veřejnosti. 19. února 1999 byl v prostorách nově postavené budovy tehdejší IPB Banky zahájen provoz nejen městské knihovny, ale také informační kanceláře.


Elektronické podání na živnostenském úřadu

Občané mají možnost elektronického podání přímo na živnostenském úřadě. Podíl ohlášení živnosti a oznámení změn prostřednictvím vyplnění elektronického jednotného registračního formuláře postupně narůstá.


Kontrolovali obchodníky s vozidly

Na základě Usnesení vlády k problematice objasňování krádeží motorových vozidel v České republice zkontrolovali pracovníci kontrolního oddělení živnostenského úřadu v roce 2008 celkem 115 podnikatelských subjektů se zaměřením na předměty podnikání „maloobchod motorovými vozidly a jejich příslušenstvím“ a „podnikání v oblasti nakládání s nebezpečnými odpady“. Při kontrole bylo zjištěno celkem 5 porušení živnostenského zákona, za které byly uloženy blokové pokuty v hodnotě 8.500 Kč.


Výběrové řízení na funkci referent pro přestupky

Město Blansko vyhlašuje výběrové řízení na funkci: referent pro přestupky v oddělení dopravně správních agend odboru vnitřních věcí MěÚ Blansko.


Vydávání rybářských lístků

V průběhu měsíců prosince, ledna a února přicházejí na odbory životního prostředí obcí s rozšířenou působností ve zvýšené míře přátelé „Petrova cechu“ pro rybářský lístek, který je základním dokladem každého rybáře.