Archiv článků
   za měsíc duben 2009

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 



Plánovaná odstávka informačních systémů je zrušena!

Ministerstvo vnitra vyhovělo ohlasům veřejnosti a sděluje: Znovu jsme zvážili čas odstávky, která měla proběhnout v době nejvyššího vytížení úřadů (pondělí a středa). Díky tomu, že se nám podařilo najít jiný způsob, jak úpravy systému provést, můžeme občanům vyhovět a od odstávky odstoupit.


Blansko má nové partnerské město – francouzský Bouloc

Ilustrační foto k článku: Blansko má nové partnerské město – francouzský Bouloc

Novou partnerskou smlouvu podepsalo v pátek 16. dubna v blanenském zámku vedení našeho města společně se třemi francouzskými městy Bouloc, Vacquiers a Villeneuve-lès-Bouloc. Toto malé městečko nedaleko Toulouse se tak stalo pro Blansko dalším, již pátým, zahraničním partnerským městem.


Svoz komunálního odpadu ve svátky 1. a 8. 5. 2009

Na základě sdělení zástupce svozové firmy AVE CZ odpadové hospodářství, s. r. o. proběhne svoz zbytkového komunálního odpadu od občanů i ve svátky, a to v pátky 1. a 8. 5. 2009. To znamená, že proběhnou svozy i v tyto svátky a je zapotřebí zabezpečit přístup ke kontejnerovým stáním jako v běžných termínech svozu.


Pasy, občanky, registrace vozidel – omezený provoz!

Aktualizováno: 24. 4. 2009 – ODSTÁVKA BYLA ZRUŠENA! VŠE BUDE PROBÍHAT STANDARDNĚ JAKO OBVYKLE. Na základě oznámení Ministerstva vnitra ČR bude připravovaná centralizace informačních systémů správních evidencí a registru silničních vozidel, která je naplánována na období od 30. dubna 2009 do 11. května 2009 doprovázena výlukou.


Vítání občánků – 28. 3. 2009

Ilustrační foto k článku: Vítání občánků – 28. 3. 2009

Kvůli změně podmínek při získávání osobních informací nebylo delší dobu uskutečněno slavnostní vítání občánků. Dle nových pravidel se totiž musí zájemci o vítání občánka sami obrátit na matriku. Až na základě následné výzvy se začali rodiče hlásit, a proto je také následující seznam dětí tak dlouhý.



Chovatelská přehlídka

Myslivecký rok se neshoduje s rokem kalendářním, ale začíná dnem 1. dubna a končí 31. března následujícího roku. Výsledky mysliveckého hospodaření lze shlédnout na chovatelských přehlídkách, kde spatříme nejen chovatelské úspěchy jednotlivých honiteb, ale i různé trofejové rarity.


Činnost sociálního kurátora s lidmi v ohrožení sociálním vyloučením

Sociální kurátor je specializovaný pracovník sociálního odboru Městského úřadu Blansko, který se zaměřuje na práci se zletilými sociálně rizikovými jedinci a skupinami obyvatel, ohroženými sociálním vyloučením. Poskytuje těmto osobám informace potřebné k překonání jejich okamžité nepříznivé životní situace a provádí poradenskou činnost směřující k odvrácení sociálního vyloučení.



Setkání s občany opět bez valného zájmu veřejnosti

Setkání s vedení města s občany mělo standardní průběh. Občanů opět přišlo přibližně kolem třiceti, většinou seniorů. Tedy asi tolik, kolik bylo připravených zaměstnanců městského úřadu a jeho příspěvkových organizací odpovídat na jejich písemné dotazy.


Město Blansko podepíše smlouvu o partnerství s francouzským městem Bouloc

Město Blansko již několik desetiletí úspěšně rozvíjí partnerské vztahy s družebními městy v zahraničí. Příkladem může být zejména italské Scandiano, se kterým družba probíhá již více než 40 let. Další partnerská města má Blansko v Rakousku (Mürzzuschlag), Polsku (Legnica) a na Slovensku (Komárno). V letošním roce se naše partnerství rozšíří i do Francie.


Svoz odpadu o Velikonočním pondělí

Dle sdělení svozové firmy AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o. NEBUDE proveden svoz zbytkového komunálního odpadu od občanů ve svátek v pondělí 13. dubna. Náhradní svoz bude proveden v prodloužené směně následující den. To znamená, že v úterý 14. dubna se uskuteční současně pondělní i úterní svoz.


Volby do EP: Informace pro voliče

Na začátku června se v členských státech Evropské unie budou konat volby do Evropského parlamentu, přičemž v jednotlivých státech budou probíhat v konkrétních dnech podle místních zvyklostí. V České republice se proto volby uskuteční v pátek 5. června a v sobotu 6. června 2009.


Vliv DPH na ceny obědů pro seniory

Od 1. dubna 2009 se Město Blansko stává plátcem daně z přidané hodnoty (dále jen DPH) a tato skutečnost se dotýká i oblasti stravování důchodců. Tento zákon zasáhl do stravování citelně, neboť stanovil daňovou povinnost ve dvou hranicích.


Harmonogram svozu nebezpečných odpadů v dubnu 2009

Upozorňujeme občany města Blanska a jeho městských částí na prováděný svoz nebezpečného odpadu, který proběhne ve dnech od 10. 4. do 18. 4. 2009. Dny, časy a trasy jsou níže uvedeny.