Archiv článků
   za měsíc květen 2009

Kategorie: kultura  

 


Knihovna zavádí stálý prodej knih

Od 1. června zavádí knihovna novinku. Stálý prodej knih vyřazených z fondu Městské knihovny Blansko za jednotnou cenu 5 Kč/kus. Vybrat si můžete v hudebním oddělení knihovny v otvírací době knihovny.


Výtěžek z plesu v havajském stylu půjde nadaci

Ilustrační foto k článku: Výtěžek z plesu v havajském stylu půjde nadaci

II. netradiční ples, tentokrát v havajském stylu, pořádají v pátek 29. května skauti ze střediska Srdce na dlani. Finanční výtěžek z akce poputuje na konto Nadace pro transplantaci kostní dřeně.



XII. Historický jarmark a oslava Dne dětí – program

Těšíme se na vás v sobotu 30. května v zámeckém parku v Blansku. Na celý den je připraven bohatý program, z nějž si určitě vyberou děti i dospělí. Např. hry, koncerty, divadelní představení, soutěže a na závěr dne noční pochod s pochodněmi a ohňostroj.



Majáles v Blansku – fotografie

Ilustrační foto k článku: Majáles v Blansku – fotografie

Čtvrtý studentský novodobý majáles zorganizovalo Gymnázium Blansko. I letos se do něj zapojilo několik stovek studentů blanenských středních škol.


Knihovna nabídne vyřazené knihy

Knihy získané od dárců a další vyřazené tituly z knihovního fondu nabídne levně Městská knihovna zájemcům k odkoupení. Prodeje se konají ve středu 20. a 27. května od 9 do 14 hodin. Svoji knihu si můžete vybrat před Městskou knihovnou Blansko za jednotnou cenu 5 Kč za kus. Za nepříznivého počasí se prodej nekoná.


Rekord turistů nominován na titul Kuriozita roku 2009

Ilustrační foto k článku: Rekord turistů nominován na titul Kuriozita roku 2009

Zda jej Město získá, to se ukáže na 19. ročníku festivalu Pelhřimov – město rekordů ve dnech 12. a 13. června. Město Blansko bylo nominováno na Kuriozitu roku 2009 v kategorii reklamní rekord za loňské setkání v Pivovaru Černá Hora – "Nejvíc lidí, kteří mají pod čepicí".


Muzejní noc ovládnou strašidla

BLANENSKÁ MUZEJNÍ NOC aneb Rej duchů v zámeckých komnatách nabídne návštěvníkům nočních prohlídek netradiční pohled na historii blanenského zámku.


Odešla herečka...

Ilustrační foto k článku: Odešla herečka...

Miroslava Jandeková se narodila 6. září 1923 na Klepačově. Od sudiček, ale především od své maminky, dostala do vínku talent a lásku k divadlu. V blanenské Sokolovně vyzkoušela už v pěti letech jako mladý Vojnar ve Vojnarce jak voní prkna, která znamenají svět.