Archiv článků
   za měsíc květen 2009

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Prodej městských domů

Rada odsouhlasila zveřejnění záměrů na odprodej bytových domů a k nim náležejícím pozemků podle schválených „Pravidel prodeje domů, bytů a nebytových prostorů v těchto domech, včetně pozemků, z vlastnictví Města Blansko“. Na základě přihlášek a schválených pravidel půjde prodej navržených domů na schválení do zastupitelstva, zřejmě v prosinci tohoto roku. Na otázky odpovídá místostarosta Lubomír Toufar.


Nová bytovka na Písečné bude později

Ilustrační foto k článku: Nová bytovka na Písečné bude později

Firma Tenza, která vyhrála výběrové řízení na volný pozemek mezi obchodní akademií a bytovými domy na Písečné, požádala o odložení termínu realizace stavby.



Blanenská delegace navštívila partnerské Komárno

Ilustrační foto k článku: Blanenská delegace navštívila partnerské Komárno

Město Blansko úspěšně rozvíjí partnerské vztahy s pěti evropskými městy, kterými jsou Scandiano v Itálii, Mürzzuschlag v Rakousku, Legnica v Polsku, Bouloc ve Francii a Komárno na Slovensku. Zástupci Města Blanska přijali pozvání na tradiční Komárenské dny, které se letos konaly již 18. rokem.


Lidé dluží jen na poplatcích za odpad 1,5 milionu Kč

K 1. 1. 2009 činil celkový dluh na poplatku včetně navýšení z minulých let částku 1.496.040 Kč. V té době byly občanům, kteří nedodrželi termín splatnosti poplatku za odvoz odpadů 31. 10. 2008, rozesílány platební výměry na nedoplatek za rok 2008.




Starostka: Rozpočet zkrátíme nejméně o 10 %

Nejen Blansko, ale i další města v republice musí řešit pokles příjmů z daní snížením výdajů. V našem městě to podle posledních propočtů dělá cca 10 %, které musí vedení seškrtat. V absolutních číslech je to kolem 19 milionů Kč.


Rada uděluje výjimky na venkovní hudební produkce

Blíží se léto a s ním i taneční večery ve venkovních prostorách. Konání těchto akcí upravuje platná vyhláška s tím, že jsou povoleny max. do 22.00 hodin. Udělení výjimky z obecně závazné vyhlášky o pořádání veřejných produkcí ve městě Blansku uděluje rada města.