Archiv článků
   za měsíc červen 2009

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Svoz odpadu ve svátek

Na základě sdělení zástupce svozové firmy AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o. proběhne svoz zbytkového komunálního odpadu od občanů i ve svátek, a to v pondělí 6. 7. 2009. To znamená, že je zapotřebí zabezpečit vystavení popelnic jako v běžném termínu svozu.



Letní sezona v Informační kanceláři Blanka

Na základě velmi dobrých zkušeností z loňské sezony Informační kancelář Blanka i letos v letní sezoně rozšíří svoji provozní dobu pro veřejnost.



Střípky ze zastupitelstva

Se starostkou města Blanska Jaroslavou Královou krátce o některých usneseních z posledního zasedání zastupitelstva města.


Historické letecké fotky Blanska

Mapové podklady stavebního úřadu byly nedávno rozšířeny o další vrstvy. Tentokrát poměrně atraktivní vojenské letecké mapy z let 1947–2006. Podívejte se, jak vypadalo Blansko z ptačí perspektivy před mnoha lety.


Termíny svatebních obřadů na II. pololetí roku 2009

Rada schválila termíny svatebních obřadů na II. pololetí roku 2009. Kromě toho byla stanovena doba pro uzavření manželství od 10.00 do 14.00 hodin (vyjma dne 6. 6. 2009, kdy se doba pro uzavření manželství prodlužuje do 18.00 hodin).



Činnost městské policie v květnu 2009

Jedním z úkolů městské policie, který vyplývá ze zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii, je podílení se na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. V měsíci květnu se strážníci zaměřili na kontrolu cyklistů.


Pozvánka na zasedání zastupitelstva

14. zasedání Zastupitelstva města Blanska se koná v úterý 9. 6. 2009 v 15.30 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko, nám. Republiky 1, Blansko. Návrh programu: