Archiv článků
   za měsíc leden 2010

Kategorie: ostatní  

 



Kdo je vidět, vyhrává

Policie ČR na Blanensku v loňském roce řešila množství dopravních nehod, jejichž příčinou bylo špatná viditelnost chodce pohybujícího se ve vozovce. Proto připravila preventivní akci Kdo je vidět, vyhrává aneb Večer otevřených dveří na dopravním inspektorátu.



Mamograf v Blansku i v roce 2010

Nemocnici Blansko se podařilo úspěšně obhájit mamografický screening, takže celý rok 2010 má osvědčení na provádění mamografických vyšetření. Tyto preventivní prohlídky jsou pro ženy od 45 let zdarma a od 1. února 2010 i pro ženy starší 69 let. Nemocnice Blansko vyzývá ženy, aby této možnosti využily. Informace o vyšetření pacientky získají u svých lékařů.



Sněhulákání v Ulitě

Ilustrační foto k článku: Sněhulákání v Ulitě

Dobrý den či ahoj! Přijďte zítra (v úterý 19.1) v 16:30 h k Ulitě, bude se tam sněhulákat. Doufáme jen, že to půjde – předpověď počasí vypadá v této chvíli nadějně.


Budoucí prvňáčci na Salmovce

Ilustrační foto k článku: Budoucí prvňáčci na Salmovce

V prvním lednovém týdnu jsme pozvali budoucí prvňáčky ze všech blanenských mateřských škol na aktivní dopoledne v ZŠ a MŠ Salmova.


Žáci ZŠ Erbenova vystupují v pořadu ČT o Blansku

Česká televize Praha uvádí od ledna na obrazovky nový seriál vzdělávacích pořadů pro děti s názvem Vzduchoplavec Kráčmera. Pro natáčení dílu o Blansku a Moravském krasu se dramaturgyně pořadu, která zná práci filmového kroužku při ZŠ Erbenově, obrátila na naši školu se žádostí o spolupráci při natáčení.


Medový seminář

Do tajů zdobení velikonočních perníků vás v knihovně v sobotu 20. února 2010 v době od 13 do 17 hodin zasvětí renomovaná lektorka.


Ceny vodného a stočného v roce 2010

Předsednictvo Svazku VaK na svém jednání vyhlásilo cenu vodného a stočného pro rok 2010. Lidé opět zaplatí za vodu víc.


Vánoční řádění v DDM Blansko

Ilustrační foto k článku: Vánoční řádění v DDM Blansko

Vánoční řádění v DDM Blansko, které proběhlo poslední prosincovou sobotu před Štědrým dnem, bylo úspěšné nejen díky čerstvě napadenému sněhu.


Plavání s Matýskem

Ilustrační foto k článku: Plavání s Matýskem

V krytém bazénu v Blansku se sešli rodiče a děti do 6 roků, aby strávili společně hodinu „dovádění ve vodě“. Tuto akci uspořádalo nově vzniklé mateřské centrum Dětský koutek Matýsek Blansko.


Domov Olga dostal k Vánocům nové prostory

Ilustrační foto k článku: Domov Olga dostal k Vánocům nové prostory

Dveře do nového integračního centra v dárkové úpravě, převázané velkou mašlí. Tak vypadalo před Vánoci předávání nově vybudovaných prostor Domovu Olga.


Rozkvetlá jídelna na Salmovce

Ilustrační foto k článku: Rozkvetlá  jídelna na Salmovce

V úterý 8. prosince se celá naše třída zúčastnila velmi zajímavého odpoledne. Šlo o jednu z dalších akcí našeho školního projektu, který nese název Z naší zahrady pro zdraví a potěšení.