Archiv článků
   za měsíc březen 2010

Kategorie: ostatní  

 


Starostka přijala učitele

Ilustrační foto k článku: Starostka přijala učitele

U příležitosti Dne učitelů přijala starostka města Jaroslava Králová vybrané učitele blanenských základních škol.


Blansko má dva automaty na mléko

Ilustrační foto k článku: Blansko má dva automaty na mléko

Samoobslužné stánky s čerstvým kravským mlékem se pomalu objevují v jihomoravských městech. Nyní k nim přibylo i Blansko. Ode dneška si budou moci zákazníci koupit první litry čerstvého mléka.


Vedení města odpovídalo na dotazy občanů

Ilustrační foto k článku: Vedení města odpovídalo na dotazy občanů

Tradiční setkání s občany města se uskutečnilo v blanenském kině. Tradiční byla i návštěvnost veřejnosti, tedy minimální. Letos asi třicet lidí.


Bible v knihovně

Osmdesát výtisků Bible, z níž se loni četlo na mnoha místech republiky včetně Blanska, získala darem blanenská knihovna.


V Klubu Ratolest nabízí přístup k internetu

Klub Ratolest otevírá pro rodiče internetovou kavárnu v době provozu herny pro rodiče s dětmi Po-Čt 8.30-11.30 h a Út, St, Čt, Pá 16.00-18.00 h. Projekt internetové kavárny byl podpořen z dotace Jihomoravského kraje.


Cítit se ve škole dobře...

Ilustrační foto k článku: Cítit se ve škole dobře...

ZŠ Blansko, Erbenova 13 se zapojila do dvouletého mezinárodního projektu Comenius s názvem „Feeling good at my school“. První ze tří setkání proběhlo ve dnech 7.–13. 3. 2010 v německém Barsselu.


Dobrovolní hasiči v městských částech

Ilustrační foto k článku: Dobrovolní hasiči v městských částech

Město Blansko má zřízeno sedm jednotek dobrovolných hasičů. Jsou to jednotky, které působí zejména v městských částech Těchov, Obůrka, Horní Lhota, Dolní Lhota, Olešná, Klepačov a Lažánky.


Drakoneček aneb Den her a maxiautodráhy

Ilustrační foto k článku: Drakoneček aneb Den her a maxiautodráhy

Už jako malý kluk jsem by hrozně šťastný, když v mé rodné vísce ti starší postavili v kulturním domě velikou autodráhu a já si mohl zazávodit. Adrenalin závodů jsem nezapomněl a rozhodl se, že ho zkusím dát dětem i v dnešní počítačové době.


Průzkum veřejného mínění – úklid sněhu

Ilustrační foto k článku: Průzkum veřejného mínění – úklid sněhu

Studenti 2. ročníku obchodní akademie provedli v rámci výuky podrobný průzkum názoru blanenské veřejnosti na úklid sněhu v Blansku.


Sdružení Ulita mění vedení

Sněm členů Sdružení Ulita, který se konal 15. března 2010, rozhodl o změně v jeho vedení. Své vedoucí pozice se po třech letech vzdal David Pliska a na jeho místě jej vystřídala Martina Nejezchlebová.


Blansko je hospodářsky slabým regionem

Ilustrační foto k článku: Blansko je hospodářsky slabým regionem

Vláda ČR schválila Návrh aktualizace vymezení regionů se soustředěnou podporou státu na roky 2010-2013. Aktualizovaný seznam regionů připravilo MMR ČR z důvodů výrazného zhoršení hospodářské situace a prudkého nárůstu nezaměstnanosti v některých regionech. Nově mezi tyto regiony spadá i Blansko.



Zahájení turistické sezony 2010 aneb Pochod žíznivých aristokratů

Ilustrační foto k článku: Zahájení turistické sezony 2010 aneb Pochod žíznivých aristokratů

Slavnostní zahájení turistické sezony v destinaci Moravský kras a okolí, které mají první dubnovou neděli už tradičně v režii města Blansko, Boskovice a Pivovar Černá Hora, se pokaždé odehrává ve znamení dobré nálady, dobrého pití a dobré muziky. A k tomu vždy patří ještě špetka recese. Letos proběhne opět v areálu černohorského pivovaru, a to o velikonoční neděli 4. dubna 2010.


Není ti 18? Nesázej! – soutěží k prevenci

Projekt Rubikon, který formou soutěže zvyšuje u dětí povědomí o zákonech, správném rozhodování a také o rizicích sázení, probíhá v tomto školním roce v Jihomoravském a Plzeňském kraji. V Blansku se ho zúčastní studenti gymnázia.


Voda na Blanensku

Zásobování pitnou vodou na Blanensku má za sebou bouřlivý rok s diskuzemi o její ceně a mediálními přestřelkami. I to byl důvod, proč se tímto tématem zabývala jedna z tiskových konferencí na městském úřadu.


Město proškolí úředníky za evropské peníze

Ilustrační foto k článku: Město proškolí úředníky za evropské peníze

Za peníze z projektu Operační program lidské zdroje a zaměstnanost (OPLZZ) z evropských fondů se nyní mohou proškolit nejen blanenští úředníci.


Se psy v zimním lese již popáté

Ilustrační foto k článku: Se psy v zimním lese již popáté

Na již pátou zimní vycházku se vydalo celkem 32 psovodů – majitelů rozličných plemen.


Začala jarní očista města

Ilustrační foto k článku: Začala jarní očista města

Roztátý sníh opět naplno odhalil vše, co po celou zimu milosrdně skrýval. Do boje s těmito „překvapeními“ vyrazili pracovníci Technických služeb. Začal jarní úklid.


Dobrovolní hasiči okrsku Blansko bilancovali

V sobotu 20. únoru se v Dolní Lhotě sešli velitelé a starostové SDH okrsku Blansko na Výroční valné hromadě, aby zhodnotili svoji činnost za r. 2009.