Archiv článků
   za měsíc březen 2010

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Další rozvoj holdingu ČKD Blansko zajistí nový strategický investor

Novým vlastníkem holdingu ČKD Blansko se stala ruská společnost TYAZHMASH (ТЯЖМАШ), která je významným strategickým investorem v těžkém a energetickém strojírenství. Akvizice holdingu ČKD Blansko byla vypořádána dne 17. března 2010.


O tomto víkendu mezi Adamovem a Brnem jen autobusem

Informaci dopravce České dráhy, a. s., o opatřeních při výluce železniční dopravy v úseku Adamov – Brno hl. n. Termín konání výluky: sobota 27. 3. 2010, od 8.30 do 16.30 hod. a neděle 28. 3. 2010, od 8.30 do 16.30 hod.


ŠLP Křtiny vytěží stromy poškozené po zimě

Blíží se jaro. V tomto období, tak jako každý rok, se zvyšuje počet lidí, kteří přicházejí do lesů, aby využili jarní přírodu pro rekreaci i sport. Letošní zima byla mimořádná nejen z pohledu dlouhotrvající sněhové pokrývky, ale i kvůli extrémně silné ledovce, která způsobila poškození větví, vrcholků stromů a v některých případech mohlo dojít i k narušení stability stromů. Je samozřejmé, že v lesních rezervacích, které se zpravidla ponechávají samovolnému vývoji, je riziko pádu stromů nebo jejich částí ve srovnání s hospodářským lesem výrazně vyšší.


V nemocnici využijí solární ohřev užitkové vody

Nemocnici Blansko byla schválena žádost o dotaci z Operačního programu Životní prostředí z fondů Evropské unie na projekt „Solární ohřev TUV Nemocnice Blansko“.