Archiv článků
   za měsíc duben 2010

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 



Z činnosti městské policie – duben 2010

Dne 16. 4. 2010 v podvečer předal 43letý muž z Blanska hlídce MP Blansko nalezenou dámskou peněženku, která obsahovala nejen různé osobní doklady a písemnosti, ale i finanční hotovost ve výši 2.736 Kč. Strážníci peněženku s věcmi ještě tentýž večer předali šťastné majitelce.


Jak na elektronické podání živnostenskému úřadu

Od 1. 10. 2008 má podnikatelská veřejnost k dispozici nástroj pro vytváření elektronických podání (EPO) ve formátu Jednotného registračního formuláře (JRF).


Kácení dřevin mimo les

Doba od počátku října do konce března následujícího roku se obecně pokládá za období vegetačního klidu dřevin, kdy je nejvhodnější doba k jejich pokácení.


Rybáři zahajují na pstruhových vodách

Zahájení rybářské sezóny na pstruhových vodách je každoročně spojeno s datem 16. dubna. Pstruhové vody představují potoky a řeky, obecně řečeno vody tekoucí, tak jak jsou zařazeny do schválených rybářských revírů.


Poskytování služeb „péče o tělo“ s pomocí přístrojů

Pracovníci živnostenského úřadu se při výkonu kontrolní činnosti stále častěji setkávají s případy, kdy podnikatelé používají při své živnostenské činnosti různou přístrojovou techniku.


Stavba cyklostezek pokračuje II. etapou

Ilustrační foto k článku: Stavba cyklostezek pokračuje II. etapou

Město Blansko, odbor investičního a územního rozvoje, zahájilo dne 2. 7. 2009 realizaci stavby Cyklistické stezky a pěší komunikace podél řeky Svitavy – II. etapa. Práce započaly na úseku „A“, který navazuje v severní části Sportovního ostrova Ludvíka Daňka na dokončenou část cyklistické stezky u Salmova jezu a v minulém roce dokončený úsek „B“ (u baseballového hřiště). Tento úsek byl hotov koncem září 2009.


Family Point v městském úřadě – koutek pro maminky s malými dětmi

Ilustrační foto k článku: Family Point v městském úřadě – koutek pro maminky s malými dětmi

Město Blansko zřídilo v budově na náměstí Republiky 1 Family point – „rodinný koutek“. Jedná se místo, které je určeno pro rodiče s dětmi. Vyšlo tak vstříc především maminkám s malými dětmi a v rámci 20tisícové dotace z Jihomoravského kraje zřídilo tento koutek.



Výběrové řízení: pečovatelka

Město Blansko hledá pečovatelku pro oddělení sociálních služeb odboru sociálních věcí MěÚ Blansko.


Termín podání přihlášek do MŠ

Ředitelé mateřských škol v dohodě se zřizovatelem stanovili termín pro podání žádostí o přijetí dětí k předškolnímu vzdělávání od školního roku 2010/11 na pondělí 10. května 2010 v době od 9.00 do 16.00 hodin.


Zpoplatňování zdrojů znečišťování ovzduší

Každoročně v termínu do 31. března mají dle zákona o ochraně ovzduší provozovatelé zvláště velkých, středních a vyjmenovaných malých zdrojů znečišťování ovzduší povinnost předat na příslušný správní orgán podklady pro stanovení výše poplatku na běžný rok.


Výherní hrací přístroje vs videoloterijní terminály

Povolení k provozování výherního hracího přístroje (VHP) pro územní obvod obce vydává na základě žádosti obecní úřad (s výjimkou VHP provozovaných v kasinech a VHP na cizí měnu), a to v přenesené působnosti.