Archiv článků
   za měsíc květen 2010

Kategorie: ostatní  

 


Město zahájilo práce na stavbě kompostárny

Ilustrační foto k článku: Město zahájilo práce na stavbě kompostárny

Staveniště bylo stavební firmě předáno již 3. května. K letošní největší investiční akci, vybudování zařízení pro využívání biologicky rozložitelných odpadů (kompostárny), přivedla Město platná legislativa v České republice a v Evropské unii, kde existuje směrnice o skládkách odpadu.



Návštěva partnerského města Komárna

Ilustrační foto k článku: Návštěva partnerského města Komárna

Ve dnech 30. 4. až 2. 5. 2010 jsem navštívila naše partnerské město Komárno, přičemž naše návštěva byla tentokrát zaměřena na sociální problematiku, na porovnání řešení problémů v této oblasti.


Zábavně-naučné ekologické dopoledne

17. května se bude konat na nám. Republiky zábavně-naučné ekologické dopoledne. Pořadatelem akce je společnost EKO-KOM a Agentura Dobrý den Pelhřimov v rámci celokrajské „Kampaně na podporu třídění odpadů“.




Blanenští videonadšenci znovu soutěží

Mladí filmaři a tanečníci z Blanska propojili své síly pro natočení videa do soutěže Roztancuj Česko 2 s čajem Aquila Tea.m. Podpořit je můžete jednoduchým hlasováním.


Dopravní soutěž mladých cyklistů 2010

Ilustrační foto k článku: Dopravní soutěž mladých cyklistů 2010

Oblastní kolo – 33. ročník „Dopravní soutěž mladých cyklistů“ (DSMC) se uskutečnila v úterý 4. 5. 2010 v Blansku.


Nemocnice zavádí identifikační náramky pro pacienty

S novým postupem identifikace, jehož účelem je zvýšení bezpečnosti pro pacienta při poskytování zdravotní péče, se setkávají od května pacienti hospitalizovaní v Nemocnici Blansko.