Archiv článků
   za měsíc červen 2010

Kategorie: kultura  

 


Letní promenádní koncerty

Nedělní promenádní koncerty dechových hudeb na náměstí Svobody se staly již nedílnou součástí letních prázdninových měsíců.


Knihovna o prázdninách

Knihovna bude o prázdninách otevřena od 1. do 23. července a od 9. do 31. srpna. Ve dnech 26. července až 6. srpna 2010 bude KNIHOVNA UZAVŘENA z důvodu čerpání dovolené, oprav zařízení a údržby knihovních prostor.


Po čem touží ženy? Po květině!

Ilustrační foto k článku: Po čem touží ženy? Po květině!

Obdivné pohledy, rozzářené oči a povzdechy „takovou kytku bych chtěla dostat“. To vše odrážely tváře žen na květinovém workshopu v blanenské knihovně.




Za peníze od kraje a města opraví další ikony

Ilustrační foto k článku: Za peníze od kraje a města opraví další ikony

Do krajské soutěže o nejlépe opravenou památku se letos dřevěný kostelík sice nedostal, ale prostředky na opravu ikon přesto obdrží – přímo z rozpočtu.


Robert Šalanda: Kraul B

Ilustrační foto k článku: Robert Šalanda: Kraul B

Robert Šalanda patří do generace nastupující na uměleckou scénu na přelomu tisíciletí. Už od počátků vnímal malování jako otevřenou platformu, kterou je možno svobodně analyzovat, podrobovat průzkumu i překračovat. Od soboty 12. června vystavuje v Blansku.


Eva Dřízgová-Jirušová zpívala v Blansku

Ilustrační foto k článku: Eva Dřízgová-Jirušová zpívala v Blansku

Jednou z významných kulturních akcí, kterou si Společnost katolického domu v Blansku připomenula 100. výročí svého založení, byl recitál Evy Dřízgové-Jirušové.


XIII. Historický jarmark ve fotografiích

Ilustrační foto k článku: XIII. Historický jarmark ve fotografiích

Celodenní akce pro děti i dospělé se vydařila. Počasí vyšlo jak na objednávku, a tak mohl být naplněn bohatý připravený program. Přišly si ho užít stovky lidí.