Archiv článků
   za měsíc červen 2010

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Zážitkové akce pro lidi a krajinu 2010

Hnutí Brontosaurus nabízí zajímavou inspiraci na léto. Pracovně-prožitkové, vzdělávací nebo sportovní tábory a kurzy mohou být zajímavou příležitostí pro ty, kdo by chtěli prožít část léta v přírodě, načerpat inspiraci nebo poznat nové přátele. Čtyřicítka těchto akcí se koná nejen na lokalitách po celé ČR, ale i v zahraničí.


Policie vyzývala motorkáře, aby jezdili opatrně

Přes pět set motorkářů z různých koutů Moravy se sjelo v sobotu 5. června 2010 na již třetí ročník unikátní preventivní akce určené milovníkům jízdy v jedné stopě Nežij vteřinou 2010.


Nemocnice musí chránit své pacienty i před zloději

Blanenská nemocnice přijala v rámci příprav na akreditaci zásadní opatření, kterými se řadí mezi přední nemocnice v zabezpečování soukromí pacientů v Jihomoravském kraji. Zmiňovanou akreditaci SAK ČR (Spojená akreditační komise České republiky) naplňuje v kraji prozatím jedno zdravotnické zařízení, a tím je Masarykův onkologický ústav v Brně.


ČKD postaví vodní elektrárnu na Filipínách

Společnost ČKD Blansko Small Hydro, s.r.o. uzavřela dne 1. dubna 2010 kontrakt na projekt vodní elektrárny CABULIG na ostrově Mindanao na Filipínách. Hodnota kontraktu je přes 4,6 mil. EUR.