Archiv článků
   za měsíc září 2010

Kategorie: ostatní  

 


Základní škola speciální otevřela aktivační centrum

Ilustrační foto k článku: Základní škola speciální otevřela aktivační centrum

Blanenská Základní škola speciální uspěla v projektu s názvem „Speciální vzdělávací aktivity pro osoby s nejtěžšími formami zdravotního postižení prostřednictvím AKTIVAČNÍCH CENTER v rámci speciálních škol“. Spolufinancovaný je z prostředků ESF, operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.


Polští policisté soutěžili O pohár starostky

Ilustrační foto k článku: Polští policisté soutěžili O pohár starostky

Rok 2010 je pro Město Blansko v oblasti zahraničních styků především ve znamení 10. výročí družebních styků s polským městem Legnica. V rámci tohoto výročí již proběhlo několik výměn zájmových a sportovních skupin i vzájemná návštěva oficiálních představitelů obou měst. Dalšími, kteří díky česko-polskému partnerství navázali spolupráci, byli příslušníci Městských policií Blanska a Legnice.


Humanitární sbírka – pomoc potřebným

Tradiční sbírka humanitárního materiálu se bude konat v pondělí 4. října 2010 od 14.30 do 17.00 hodin u dřevěného kostelíku na ul. Rodkovského v Blansku.


Chodník u Kauflandu

Ilustrační foto k článku: Chodník u Kauflandu

Po kousku chodníku, který by propojil areál Kauflandu s cestou na Zborovce, volali obyvatelé tohoto sídliště dlouhou dobu. Dočkali se až letos.



Sedm desetiletí Jaromíra Nováka

Ilustrační foto k článku: Sedm desetiletí Jaromíra Nováka

Neděle 19. září 2010 je den, kdy oslaví v plné svěžesti a zdraví krásných 70 roků velký sportovec, dlouholetý sportovní funkcionář a náš velký kamarád Ing. Jaromír Novák.


StreetArt Jam vol. 3 jako pozvánka na Týden nízkoprahových klubů

V prostorách blanenského skateparku se dne 18. 9. 2010 uskuteční již třetí ročník happeningu s názvem StreetArt Jam 2010. Letos se tradiční akce stane předskokanem celorepublikového Týdne nízkoprahových klubů, který proběhne od 27. září do 1. října 2010.


Děti se učily přecházet silnice

Ilustrační foto k článku: Děti se učily přecházet silnice

Celý týden na počátku školního roku se policisté věnovali školákům. Na Blanensku se uskutečnil další ročník celorepublikového preventivního projektu Zebra se za tebe nerozhlédne. Jeho cílem je především odbourávat mýtus o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce.


Pomozte v pátrání po starším muži

Ilustrační foto k článku: Pomozte v pátrání po starším muži

Policie České republiky žádá veřejnost o pomoc při pátrání po starším muži z Blanska, kterého jeho příbuzný nenalezl v místě trvalého bydliště v Blansku.


Rekondiční pobyt diabetiků

Ilustrační foto k článku: Rekondiční pobyt diabetiků

Organizace Svazu diabetiků v Blansku koná každoročně týdenní rekondiční pobyty pro diabetiky, příp. jejich partnery – nediabetiky.


Ráno na tábor, večer domů

Ilustrační foto k článku: Ráno na tábor, večer domů

Léto, to je horké slunce, léto, to jsou prázdniny, léto, to jsou dobrodružství s kamarády, hry, les, koupání. Děti se při té představě nadchnou, dospělí zasní a taky jim trochu zatrne, protože doby, kdy se vnoučata z měst houfně sjížděla na vesnici za babičkami, jsou už dávno pryč, a tak se s blížícími prázdninami často vynoří otázka, kam s dětmi, zvlášť když jde o děti malé, které ještě není možné svěřit běžným táborům a nejrůznějším sportovním soustředěním.



DDM zájmové kroužky

Více jak stovka zájmových kroužků je letos pro děti připravena v Domě dětí a mládeže v Blansku.