Archiv článků
   za měsíc listopad 2010

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 



Myslivost na Blanensku

Současné období mysliveckého roku je především časem honů na drobnou zvěř a také naháněk na zvěř černou. Ve správním území obce s rozšířenou působností Blansko, se nachází 28 honiteb, které hospodaří na výměře 11.400 ha zemědělské půdy a 23.100 ha půdy lesní.


Termíny zkoušek pro taxislužby v roce 2011

Městský úřad Blansko, odbor vnitřních věcí, jako dopravní úřad, stanovil termíny konání zkoušek pro rok 2011 k prokazování odborné způsobilosti k provozování silniční dopravy pro cizí potřeby pro druh dopravy – taxislužba.



Pozvánka: Veřejné projednávání regenerace sídliště Sever

Ilustrační foto k článku: Pozvánka: Veřejné projednávání regenerace sídliště Sever

Veřejné projednávání projektu regenerace panelového sídliště Sever se uskuteční ve středu 1. prosince od 17.00 h v Kině Blansko. V článku ke stažení situační řešení projektu regenerace...



Svoz komunálního odpadu ve svátek 17. listopadu 2010

Na základě sdělení zástupce svozové firmy AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o. proběhne svoz zbytkového komunálního odpadu ve středu 17. 11. 2010. To znamená, že proběhne svoz ve svátek a je zapotřebí zabezpečit vystavení popelnic jako v běžném termínu svozu.


Informační kancelář Blanka a sv. Martin

Blanenská informační kancelář bude v sobotu 13.11.2010 pro návštěvníky a turisty uzavřena. Pro tento den přesuneme svoje působiště do zámeckého parku, kde společně s ostatními blanenskými občany uvítáme sv. Martina.


Burza středních škol

V pátek dne 12. listopadu 2010 se v Dělnickém domě Blansko uskuteční v době od 8.00 do 17.00 hodin Burza středních škol. Slavnostní zahájení proběhne v 8.30 hodin.


Na ustavujícím zastupitelstvu zvolili nové vedení města

Ilustrační foto k článku: Na ustavujícím zastupitelstvu zvolili nové vedení města

Na 1. ustavujícím zasedání zastupitelstva v úterý 9. listopadu 2010 bylo zvoleno nové vedení Města Blansko na volební období 2010–2014. Starostou byl zvolen Ing. Lubomír Toufar (ČSSD).


Návštěva blanenských strážníků a policistů v Legnici

Ilustrační foto k článku: Návštěva blanenských strážníků a policistů v Legnici

V rámci česko-polského partnerství mezi Blanskem a polskou Legnicí, které letos oslavilo 10. výročí, navštívili ve dnech 20.–22. října strážníci Městské policie Blansko a policisté Územního odboru Policie ČR Blansko toto partnerské město na pozvání velitele Městské policie Legnica.


Blanenští studenti míří na gastronomický veletrh do Itálie

Žáci SOŠ a SOU Blansko a zástupci Města Blansko se připravují na cestu do partnerského města Scandiana v Itálii, kde se letos koná 12.-14. 11. již 19. ročník mezinárodního gastronomického veletrhu REgustibus.


Pozvánka na 1. ustavující zasedání Zastupitelstva města Blanska

1. ustavující zasedání Zastupitelstva města Blanska se uskuteční v úterý 9. 11. 2010 v 15.30 hodin ve velkém sále Dělnického domu, ul. Hybešova 1, Blansko. Zasedání zastupitelstva jsou přístupná veřejnosti.