Archiv článků
   za měsíc leden 2011

Kategorie: ostatní  

 


Policie rozdávala dětem reflexní pásky

Ilustrační foto k článku: Policie rozdávala dětem reflexní pásky

Druhého ročníku preventivní akce Kdo je vidět, vyhrává se přímo v sídle dopravního inspektorátu v Blansku zúčastnilo kolem dvou set šedesáti návštěvníků, převážně rodičů s dětmi.


Blansko se zapojí do projektu Dům přírody Moravského krasu

Ilustrační foto k článku: Blansko se zapojí do projektu Dům přírody Moravského krasu

Návštěvnické středisko Dům přírody Moravského krasu vzniká na místě stávajících nemovitostí, které jsou ve vlastnictví státu a spravuje je Agentura ochrany přírody a krajiny ČR. Návštěvníkům nabídne komplexní informace o Moravském krasu.


Den otevřených dveří v Gymnáziu Blansko

Gymnázium, Blansko, Seifertova 13 pořádá pro všechny zájemce o studium, především pro žáky pátých a devátých tříd základních škol, dne 31. 1. 2011 od 12 do 17 hodin Den otevřených dveří.


Nemocnice v Blansku otevřela nový pavilon jednodenní péče

Ilustrační foto k článku: Nemocnice v Blansku otevřela nový pavilon jednodenní péče

Od 1. ledna 2011 je v Nemocnici Blansko v provozu nové moderní pracoviště – pavilon jednodenní péče. Byl vybudován ve spojovacím traktu mezi poliklinikou a nemocnicí jako nadstavba nad současným radiodiagnostickým oddělením. Slavnostně otevřen byl ve čtvrtek 20. ledna.


Jubilant Blahomil Grunda

Dne 15. ledna 2011 se dožil doc. Ing. Blahomil Grunda, CSc., emeritní vědecký pracovník a pedagog Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně významného jubilea, a to 85 let.



Měla v Blansku dům a byla zde šťastná

Ilustrační foto k článku: Měla v Blansku dům a byla zde šťastná

Zemřela paní Věra Lesná, milá, skromná a kultivovaná dáma, která žila ve svém domě na Starém Blansku ve společnosti svých pejsků, starala se o zahrádku, přijímala návštěvy především z řad blanenských pamětníků a vzpomínala na uplynulá léta svého pohnutého života, v němž nechyběly i chvíle mimořádně dramatické.



Psi v útulku – leden 2011

Ilustrační foto k článku: Psi v útulku – leden 2011

V útulku po Vánocích přibylo hodně pejsků, ale jedná se o několikaměsíční psy, tedy takové, které si majitelé pořizovali v létě.


Sportovní den s Jožkou v DDM

Ilustrační foto k článku: Sportovní den s Jožkou v DDM

V sobotu 8.1.2011 se v Oblázku sportovalo. A i když počasí nepřálo, soutěžit přišlo bezmála třicet dětí v doprovodu se svými rodiči.


Regionální vysílání nyní také přes satelit

Česká televize zahájila 3. 1. 2011 pravidelné regionální vysílání zpravodajství a informací ze severní a jižní Moravy na satelitu Astra. Doposud bylo možné přes satelit sledovat jen pražské regionální vysílání.


Nehod bylo v roce 2010 více, hlavně ve městech

Čtrnáct lidí zemřelo během roku 2010 na silnicích Blanenska, dalších dvaadvacet bylo zraněno těžce, dvě stě dvacet jedna pak lehce. To jsou čísla ze statistik dopravních nehod, k nimž vyjížděli v loňském roce policisté.


Sběrné místo starých autolékárniček v Blansku

Pokud jste si zakoupili autolékárničky s novým obsahem a nevíte kam se starou autolékárničkou, přineste ji do konce ledna 2011 do budovy OA a SZdŠ Blansko, Nad Čertovkou 18. Může ještě pomoci.


Dávky státní sociální podpory – změna platné právní úpravy od 1. 1. 2011

Přijetím zákona č. 347/2010 Sb., kterým se mění některé zákony v souvislosti s úspornými opatřeními v působnosti Ministerstva práce a sociálních věcí, dochází od 1. ledna 2011 mimo jiné i ke změnám dávek poskytovaných podle zákona č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.