Archiv článků
   za měsíc duben 2011

Kategorie: ostatní  

 


Evropský den melanomu v Nemocnici Blansko

Evropský den melanomu proběhne v pondělí 9. května 2011 na území celé České Republiky. Nemocnice Blansko se této akce také aktivně zúčastní. Nabídne zájemcům preventivní vyšetření.


Setkání s Christerem Dahlbergem

Američtí misionáři (COI – Christian outreach international) působili v Blansku v polovině 90. let. Její představitel Christer Dahlberg teď míří do Blanska na setkání s přáteli a známými.



V Blansku se setkají skauti z celé republiky

Ilustrační foto k článku: V Blansku se setkají skauti z celé republiky

Do městské části Češkovice se začátkem května sjede na celorepublikové setkání Obrok 2011 bezmála tisíc skautů z celé ČR. Celou akci i to, jaký program je v Blansku čeká, přiblížil zástupce hlavního organizátora Lubomír Rek mladší.


Za památníky, pomníky a pamětními deskami …

Ilustrační foto k článku: Za památníky, pomníky a pamětními deskami …

…to je název nového výstupu, který vznikl na ZŠ Dvorské v rámci projektu EU Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno, komunikace tak trochu jinak.




Omezení dopravy na silnici II/379 z Blanska na Šebrov a Lipůvku

Z důvodu pokračující těžby dřeva v blízkosti komunikace bude v sobotu 9. dubna 2011 v době od 6.00 hodin ráno do 18.00 hodin do večera omezen provoz na silnici II/379 vedoucí ve směru od Blanska na Lipůvku. V úseku od odbočky na Olomučany po Novohradský tunel bude doprava řízena kyvadlově pomocí semaforu. / por. Mgr. Iva Šebková, Policie ČR Blansko


Meziplanetární výlet turistů do Černé Hory

Ilustrační foto k článku: Meziplanetární výlet turistů do Černé Hory

By si jeden řekl, že se asi zbláznil, kdyby opravdu nevěděl, do čeho jde. Jenže tak to není. Akce v Černé Hoře, přesněji v tamějším pivovaru, byla dlouho dopředu plánovaná a připravená do posledních detailů. Měli se tam setkat turisté ze Země i ti z dalekého vesmíru.


Cesta ve tmě – soutěž vodicích psů

Ilustrační foto k článku: Cesta ve tmě – soutěž vodicích psů

Zkoušeli jste si někdy zavřít oči a projít se po louce, uvařit oběd, něco vytvořit …? Myslíte si, že to není možné? Existují lidé, pro které je tento stav celoživotní skutečností. Právě jim pomáhají vodicí psi.


„Nebojte se PC“ s novým lektorem

Městská knihovna Blansko nabízí veřejnosti, kromě pestré palety dalších aktivit, již tradiční cyklus „Nebojte se PC“. Je určen zejména seniorům a lidem na rodičovské dovolené, ale nejen jim.


Krásné Krásensko

Ilustrační foto k článku: Krásné Krásensko

Žáci třídy 8.A ZŠ Salmova se zúčastnili pobytového programu s přírodovědnou a ekologickou tématikou s názvem Týden pro trvale udržitelný život. Prožitky a zážitky z krásného okolí Kojálu žáci popsali v deníku: Krásné Krásensko.


Prázdninové tvoření ve školní družině

Ilustrační foto k článku: Prázdninové tvoření ve školní družině

Pro děti, které rády malují, vyrábí a neměly první den jarních prázdnin žádný vlastní program, připravily paní vychovatelky na celé dopoledne výtvarnou dílnu.