Archiv článků
   za měsíc květen 2011

Kategorie: ostatní  

 


Cyklostezka kolem Svitavy

Ilustrační foto k článku: Cyklostezka kolem Svitavy

Jak by měl vypadat připravovaný úsek cyklostezky kolem Svitavy? Jednání na toto téma přímo v místech plánované trasy inicioval Ekologický institut Veronica.



V Blansku se opět sjedou milovníci vozů značky Škoda

První víkend v červnu se jako již tradičně Blansko a blízké okolí zaplní vozy různého stáří, vzhledu i výkonu. Všechny tyto automobily budou mít jedno společné. A to znak Škoda na přední kapotě!


Skauti pomohli na farní zahradě

Ilustrační foto k článku: Skauti pomohli na farní zahradě

Setkání Obrok znamenalo pro skauty nejen zábavu, poznávání okolí a hry, ale také pomoc ostatním. Pomohli například uklidit zahradu římskokatolické farnosti.


Výluka vlaků Brno – Adamov

Ve dnech 28. a 29. května 2011 vždy od 8.30 hod. do 16.30 hod. proběhne výluka vlaků mezi Brnem a Adamovem.


V Senior centru otestují vaši paměť

Ilustrační foto k článku: V Senior centru otestují vaši paměť

Blanenské Senior centrum se zapojilo do projektu „Dni paměti“, díky kterému si mohou všichni zájemci nechat bezplatně vyšetřit svou paměť.




Organizace připravují letní tábory

Ilustrační foto k článku: Organizace připravují letní tábory

Blanenské organizace zaměřující se na děti a mládež plánují letní tábory. Na výběr máte z mnoha příměstských i turistických i pobytových táborů s různým zaměřením.



Senior centrum se rozšíří

Ilustrační foto k článku: Senior centrum se rozšíří

Základní kámen nové přístavby Senior centra Blansko položil ve středu 20. dubna hejtman Michal Hašek a další představitelé z Jihomoravského kraje.


Další farmářské trhy již zítra

Po úspěšné premiéře bylo dohodnuto zkrácení termínu pořádání dalších farmářských trhů. Uskuteční se tedy ne za měsíc, ale již za 14 dní, tedy ve čtvrtek 5. května. Další budou následovat 19. května.


Blanenšťané, jakou chcete mít stezku okolo Svitavy?

10. května v 16 hodin se mohou obyvatelé Blanska setkat s odborníky a se zástupci blanenské veřejné správy na břehu Svitavy. Tématem bude zejména plánovaná stezka mezi vlakovou zastávkou a nádražím. Blanenšťané budou mít příležitost diskutovat o způsobu využívání stezky, jejím zázemí a celkovém prostoru říčního břehu. Na setkání zve Ekologický institut Veronica.


Pálení čarodějnic na Palavě

Ilustrační foto k článku: Pálení čarodějnic na Palavě

Filipojakubská noc neboli Pálení čarodějnic. Tradiční akci pro děti i dospělé uspořádalo v Rekreační oblasti Palava kulturní středisko města Blanska. [fotografie]