Archiv článků
   za měsíc červen 2011

Kategorie: kultura  

 



Letní promenádní koncerty na náměstí Svobody

Stejně jako v předchozích letech připravuje město Blansko i na letošní léto cyklus promenádních koncertů před budovou radnice na náměstí Svobody.


Sdružení Ulita zve na Muziku pro Karolínku 2011

Ilustrační foto k článku: Sdružení Ulita zve na Muziku pro Karolínku 2011

Léto v Blansku je už 16 let neodmyslitelně spjato s hudebním festivalem Muzika pro Karolínku, který připravuje neziskové Sdružení Ulita, o.s. ve spolupráci s KSMB a Muzeem Blansko. Prázdninový cyklus deseti představení zahájí 29.6. vystoupení boskovického improvizačního divadla LÍ.SK.Y(I).


Národopisný večer v Dělnickém domě

Ilustrační foto k článku: Národopisný večer v Dělnickém domě

V prvním červnovém pátečním podvečeru se hlavní sál Dělnického domu v Blansku rozezněl a roztančil tóny lidových písní a tanců nejen z Horácka.



Obrazy v nemocnici

Ilustrační foto k článku: Obrazy v nemocnici

Čekání u lékaře nebo pobyt v nemocnici není zrovna nejpříjemněji strávený čas. Toto zařízení nemusí nutně být pouze místem bolesti, ale může být jakýmsi centrem veřejného dění. To bylo jedním z důvodů, proč blanenská nemocnice navázala kontakt ze soukromou blanenskou Galerií Ve Věži.


Jak to bylo se skautingem v Blansku?

Ilustrační foto k článku: Jak to bylo se skautingem v Blansku?

Skautské středisko 621.01 „Srdce na dlani“ připravuje poznávací besedu, kde zmapuje historii skautského hnutí v Blansku. Uvítá každou pomoc se sháněním historických podkladů.


Pozvánka do galerie – Pavla Kačírková

Ilustrační foto k článku: Pozvánka do galerie – Pavla Kačírková

Tvorba Pavly Kačírkové je velice rozmanitá. Pohybuje se mezi monumentální minimalistickou sochou, konceptem, grafickým designem a novými médii. Vytváří instalace, animace, hudební klipy, experimentuje s hudbou a zvukem, vystupuje jako multimediální performerka.



Pozvání na výstavu šperků

Ilustrační foto k článku: Pozvání na výstavu šperků

Ucelenou kolekci skleněných šperků představí brněnská výtvarnice Helena Řezníčková. Spolu s keramikem Petrem Ševčíkem , který se věnuje originální tvorbě ze šamotové hlíny, vás zvou v neděli 5. června 2011 v 18 hodin do Galerie Ve Věži na slavnostní vernisáž.