Archiv článků
   za měsíc červen 2011

Kategorie: ostatní  

 


Studenti obchodní akademie za památkami ve Vídni

Ilustrační foto k článku: Studenti obchodní akademie za památkami ve Vídni

Dne 16.6.2011 měla třída Z1 a Z2 Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy Blansko možnost navštívit hlavní město Rakouska. Dozor dělaly tři učitelky odborných předmětů – Mgr. Kateřina Staňková, Mgr. Eva Tichá a Mgr. Karolina Zemanová, překladatelkou nám byla Mgr. Soňa Vojáčková.



Legionáři si připomenou výročí bitvy u Zborova

Vzpomínková slavnost k 94. výročí bitvy u Zborova se uskuteční v sobotu 2. července 2011 v 10 hodin u pomníku československého legionáře v Blansku v parku na ul. Svatopluka Čecha. Program: položení kytic k památníku, přivítání a úvodní projev Ing. Lubomír Toufar – starosta, hlavní projev přednese bratr Bohuslav Páral.


Farmářské trhy pokračují i o prázdninách

Ilustrační foto k článku: Farmářské trhy pokračují i o prázdninách

Ani s přicházejícím létem, dovolenými a prázdninami se na konání farmářských trhů nic nemění. Jen nabídka prodejců s tím, jak dozrávají jednotlivé produkty.


Svazek plánuje snížit ztráty vody

Ilustrační foto k článku: Svazek plánuje snížit ztráty vody

Ztráty vody, které jsou dnes asi 30 %, chce Svazek vodovodů a kanalizací postupně rekonstrukcemi nejkritičtějších míst snížit na 25 %.


Náměstí Svobody zaplní balkonové květiny

Ilustrační foto k článku: Náměstí Svobody zaplní balkonové květiny

Jedinečnou výstavu balkonových květin plánují připravit v Blansku na náměstí Svobody zahradník Petr Lebiš z Boskovic a Svaz zahrádkářů Ráječko pod záštitou starosty města Blanska Lubomíra Toufara a za finanční podprory Jihomoravského kraje, který poskytl dotaci ve výši 15.000 Kč.


Starosta navštívil s basketbalisty Bouloc

Ilustrační foto k článku: Starosta navštívil s basketbalisty Bouloc

Francouzské partnerské město Bouloc navštívil společně s blanenskými basketbalisty i starosta města Blanska Lubomír Toufar.



Rozpis zubní pohotovosti pro 2. pololetí 2011

Služba je sloužena od 8.00 do 12.00 h. Mimo níže uvedené termíny pak v Úrazové nemocnici Brno, Ponávka 6, tel. 545 538 421, 545 538 111 ve všední dny od 17.00 do 7.00 h, o sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě.


Sýpka získává nový kabát

Ilustrační foto k článku: Sýpka získává nový kabát

Stará zámecká Sýpka má nového majitele a ještě do konce roku dostane novou střechu. Otevřít se má za rok.


Praha v Blansku, Blansko v Praze

Ilustrační foto k článku: Praha v Blansku, Blansko v Praze

Výměnný pobyt páťáků z pražské základní školy Umělecké a blanenské ZŠ Salmovy je jedním z projektů podpořených z výtěžku z výherních hracích přístrojů.


Pozvánka na Den s Policií ČR

Z ukázek vybavení a možností integrovaného záchranného systému, složek policie, záchranářů, hasičů a dalších jednotek zapojených do systému se stává tradice. Další Den s Policií se uskuteční ve středu 22. června na stadionu ASK Blansko od 8.30 hodin.


Výluka vlaků Brno – Adamov

18. a 19. 6. 2011 od 8.30 do 16.30 h proběhne v úseku Brno hlavní nádraží – Adamov na trati 260 – (Praha -) Česká Třebová – Brno (a zpět) výluka.


Informace k dopravní situaci 16. 6. 2011

Podle sdělení Koalice dopravních odborových svazů by měla být ve čtvrtek 16. června 2011 od 00:00 do 24:00 hod. zahájena stávka ve veřejné dopravě. Aktualizováno. Ke stažení jízdní řády.


Na sraz do Blanska dorazilo 50 škodovek

Ilustrační foto k článku: Na sraz do Blanska dorazilo 50 škodovek

Ve dnech 3. - 5. 6. 2011 se v okolí rekreačního centra Vyhlídka Blansko Češkovice uskutečnil každoroční sraz škodovek. I letos se zde sjely vozy značky Škoda nejrůznějšího stáří, typu a barev. Nadšenci a milovníci aut si mohli vychutnat dva dny plné soutěží, které pro ně organizátoři přichystali.




OHK Blansko mapuje zájem podnikatelů o tradiční řemesla

OHK Blansko v součinnosti s městem Blansko a městem Boskovice připravuje v rámci potřeb a rozvoje podnikatelské činnosti oživení výuky tradičních řemesel pro region Blansko. OHK Blansko tímto žádá podnikatelskou sféru o zaslání návrhů opomíjených řemesel. Vaše konkrétní požadavky zasílejte nejpozději do 22. 6. 2011 na e-mail: ohk-blansko@seznam.cz.



Hasiči z Těchova postoupili do okresního kola

Ilustrační foto k článku: Hasiči z Těchova postoupili do okresního kola

V neděli 22. května se sjela družstva dobrovolných hasičů okrsku Blansko do Dolní Lhoty, aby se opět po roce utkala v disciplinách požárního sportu.