Archiv článků
   za měsíc červen 2011

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Město rozdělilo peníze získané z hazardu

Město Blansko získalo na poplatcích za výherní hrací přístroje od 11 firem celkem 261.801,40 Kč. Z ustanovení zákona o loteriích vyplývá, že tuto část výtěžku lze použít pouze pro veřejně prospěšné účely.


Svoz komunálního odpadu ve svátky 5.–6. 7. 2011

Na základě sdělení zástupce svozové firmy AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o. proběhne svoz zbytkového komunálního odpadu od občanů i ve svátky, a to v úterý i středu 5. a 6. 7. 2011. To znamená, že proběhne svoz ve svátky a je zapotřebí zabezpečit vystavení popelnic jako v běžném termínu svozu a umožnit i svoz komunálních i separačních odpadů z kontejnerových stání.




Střípky ze zastupitelstva

Starosta Lubomír Toufar stručně o schválených usneseních zastupitelstva města.



Konec zapisování dětí do cestovních dokladů rodičů

Novela zákona o cestovních dokladech ukončuje ke dni 1. 7. 2011 možnost zapsat dítě do cestovního dokladu rodičů podle zásady „jedna osoba jeden pas“. Platnost stávajících zápisů dětí v cestovních dokladech rodičů končí dnem 26. 6. 2012.


Statistiky odpadu za rok 2010

Městský úřad Blansko, odbor životního prostředí, pomocí speciálně upraveného programu o odpadech každoročně zpracovává a vytváří přehledy o celkovém nakládání s odpady.


Kompostárna je v ostrém provozu

Ilustrační foto k článku: Kompostárna je v ostrém provozu

Ze zkušebního do ostrého provozu přešla v červnu nově postavená kompostárna – zařízení na zpracování a využití rozložitelných odpadů.


Pozvánka na zasedání zastupitelstva

4. zasedání Zastupitelstva města Blanska se uskuteční ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko, nám. Republiky 1 v úterý 7. 6. 2011 v 15.30 h. Zasedání zastupitelstva je přístupné veřejnosti. V článku najdete návrh programu.