Archiv článků
   za měsíc červenec 2011

Kategorie: kultura  

 


Linoryty v knihovně

Ilustrační foto k článku: Linoryty v knihovně

Ucelenou kolekci grafické techniky zařazené do skupiny „tisku z výšky“, kdy vyrytá plocha zůstává bílá (v barvě papíru a netiskne se), představí od 22. července do 26. srpna 2011 ve výstavní síni Městské knihovny Blansko Petra Jovanovská.


Letní kino na náměstí Republiky

I letos se diváci mohou těšit na Kinematograf bratří Čadíků na náměstí Republiky v Blansku, a to od 28. 7. do 31. 7. Promítat se bude vždy od 21.30 hodin.


Novinka mezi projekty blanenské knihovny

Ilustrační foto k článku: Novinka mezi projekty blanenské knihovny

Městská knihovna Blansko připravila pro zájemce z Blanska i blízkého okolí zcela nový projekt, který dostal pojmenování „ŠTĚTEC, KŘÍDA, PASTELKA“.


Letní výtvarná dílna galerie

Ilustrační foto k článku: Letní výtvarná dílna galerie

I letos se mohou děti těšit na letní výtvarnou dílnu v Galerii města Blanska. Uskuteční se od 25. do 29. července.


Léto začíná v knihovně

Ilustrační foto k článku: Léto začíná v knihovně

Městská knihovna Blansko si naplánovala zvýšit v prázdninových měsících zájem stávajících čtenářů a získat čtenáře nové. I proto byla opět otevřena letní půjčovna v Aquaparku Blansko.


Fotografická sbírka Muzea Blansko

Ilustrační foto k článku: Fotografická sbírka Muzea Blansko

Jedním z cílů Muzea Blansko je řádně zdokumentovat historii a proměnu města Blanska. Tento cíl muzeum postupně realizovalo již od 60. let 20. století, avšak teprve s nástupem moderních technologií bylo možné v novém tisíciletí přistoupit k celkové digitalizaci a inventarizaci fotografického materiálu.