Archiv článků
   za měsíc září 2011

Kategorie: ostatní  

 


Výstava mapuje 100 let skautingu na Blanensku

Ilustrační foto k článku: Výstava mapuje 100 let skautingu na Blanensku

Ve školním roce 2011/2012 oslaví Junák 100 let své existence. Právě před 100 lety Antonín Benjamin Svojsík plánoval svůj první skautský tábor. Výstava mapující historii Junáku na Blanensku a Boskovicku je umístěna v Galerii města Blanska. Potrvá do 7. října.


V Legnici žijí fotbalem

Ilustrační foto k článku: V Legnici žijí fotbalem

Velká fotbalová událost v Polsku a Ukrajině, Euro 2012, se blíží, a tak i v našem partnerském městě, polské Legnici, žijí fotbalem. Pro novináře z partnerských měst zde uspořádali turnaj MediaEuro 2011.


Vodní elektrárny v Blansku – tradice více než stoletá

ČKD Blansko Holding, a.s. je přímým pokračovatelem ČKD Blansko, strojírenské firmy s bohatou historickou tradicí, která sahá až do roku 1698. Již více než 100 let se ČKD Blansko specializuje na výrobu vodních turbín a zajišťuje kompletní hydrotechnické zařízení pro vodní elektrárny.



Vzácná pozůstalost zamířila do muzea

Ilustrační foto k článku: Vzácná pozůstalost zamířila do muzea

Muzeu Blansko se před nedávnou dobou podařilo získat do sbírky předměty a různé písemnosti z pozůstalosti paní Věry Lesné. Tato blanenská občanka, potomek rodu Bakešů a Wanklů, zemřela počátkem letošního roku.


Manželský pár zachránil život řidiči uvězněnému pod malotraktorem

Ilustrační foto k článku: Manželský pár zachránil život řidiči uvězněnému pod malotraktorem

Česká pojišťovna společně s Policií ČR předala dnes v Blansku v pořadí již 66. a 67. titul Gentleman silnic. Certifikáty a značkové hodinky jako poděkování za záchranu života po závažné dopravní nehodě byly uděleny manželům Lence a Janu Kozílkovým z Vyškova.





Společnost Služby Blansko provozuje od poloviny roku další blanenská sportoviště

Ilustrační foto k článku: Společnost Služby Blansko provozuje od poloviny roku další blanenská sportoviště

V polovině letošního roku se seznam spravovaných nemovitostí na stránkách společnosti Služby Blansko, s.r.o. rozrostl o fotbalové areály, sportovní haly, tenisové kurty i rekreační objekty – majetky sportovních jednot, které přešly pod město. S ředitelem společnosti Radkem Snopkem hovoříme o převodu a souvisejících věcech.



Seminář pro podnikatele na podporu exportu

Okresní hospodářská komora Blansko ve spolupráci s vládní agenturou CzechTrade vás srdečně zvou na seminář VAŠE MOŽNOSTI EXPORTU- AKTUÁLNÍ PODPORA PODNIKATELŮM. Uskuteční se 14. září 2011 od 9.30 do 15.00 hodin.


Stoleté výročí Metry Blansko

Ilustrační foto k článku: Stoleté výročí Metry Blansko

Dne 30. října 2011 si podnik Metra Blansko připomene 100leté výročí od založení oboru měřicí techniky významným průmyslníkem a vynálezcem Ing. Erichem Roučkou. Výročí připomene i Muzeum Blansko.


Humanitární sbírka – pomoc potřebným

Tradiční sbírka humanitárního materiálu se bude konat ve čtvrtek dne 8. září 2011 od 14.30 do 17.00 hodin u dřevěného kostelíku na ul. Rodkovského v Blansku.


Prvňáčci na Salmovce

Ilustrační foto k článku: Prvňáčci na Salmovce

Do dvou tříd nastoupili letos noví žáci v Základní škole Salmově.