Archiv článků
   za měsíc září 2011

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Pro městskou policii prázdniny neplatí

Strážníci Městské policie Blansko za letní měsíce červenec a srpen letošního roku odhalili celkem 616 přestupků. Nejvíc přestupků bylo spácháno nedodržením zákona o provozu na pozemních komunikacích – celkem 385, zejména se jednalo o zakázané zastavení a stání vozidel a zákaz vjezdu.


Logopedická ambulance Nemocnice Blansko v novém

Ilustrační foto k článku: Logopedická ambulance Nemocnice Blansko v novém

Od 20. září 2011 je logopedická ambulance Nemocnice Blansko přemístěna do 4. podlaží budovy polikliniky. Nové prostory jsou na rozdíl od původních v přízemí nemocnice mimo dosah „nemocných pacientů“ docházejících k praktickým lékařům a jsou vybaveny moderním zařízením s ohledem na dětskou i dospělou klientelu.


Regenerace sídliště Blansko, Sever – I. etapa

Od poloviny září t.r. začnou probíhat práce na regeneraci sídliště Sever. Nákladem cca 5,5 mil. Kč bude do poloviny měsíce listopadu vyměněna kanalizace v lokalitě Újezd, vybudováno cca 31 nových parkovacích míst, z toho pro dvě osoby OTP, vozovky, chodníky, dětská hřiště, veřejná prostranství.



Zpoplatnění malých zdrojů znečišťování ovzduší

Každoročně v termínu do 31. března mají dle zákona o ochraně ovzduší provozovatelé vyjmenovaných malých zdrojů znečišťování ovzduší povinnost předat na příslušný správní orgán podklady pro stanovení výše poplatku na běžný rok.


Kontrola rekreačních středisek

Jako každoročně v letních měsících prováděli pracovníci kontrolního oddělení Odboru Obecní živnostenský úřad neohlášené kontroly, zaměřené na kontrolu podnikatelů, podnikajících v rekreačních oblastech – Jedovnice, Sloup, Moravský kras, Blansko.



Proběhla první poprázdninová tisková beseda s vedením města

První tisková konference po prázdninách přinesla tolik informací, že výjimečně nebyl pozván host pro konkrétní téma a novináři se sešli pouze s vedením města. Přednostně probíraným tématem se staly plánované a probíhající investiční akce.


Muzeum částečně omezí provoz

Vzhledem k rekonstrukčním pracím, které budou na blanenském zámku probíhat od října 2011 do června 2012, je muzeum nuceno přistoupit k částečnému omezení provozu svých expozic. Tato nepříjemnost postihne od 12. září 2011 expozici Moravský kras, která bude mimo provoz, a dočasně i expozici Nejstarší hutě. Zbývajících expozic se tato „výluka“ nedotkne.




30 dní pro léčbu a prevenci cévních mozkových příhod v Nemocnici Blansko

Neurologické oddělení Nemocnice Blansko, cerebrovaskulární sekce Čs. neurol. společnosti pořádá v rámci celorepublikové kampaně 30 dnů pro léčbu a prevenci cévních mozkových příhod DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ IKTOVÉ JEDNOTKY NEUROLOGICKÉHO ODDĚLENÍ (3. patro nemocnice), a to ve dnech 12.9.2011 a 21.9.2011 vždy od 14.30 do 16.30 hodin.