Archiv článků
   za měsíc říjen 2011

Kategorie: kultura  

 


Plaisir des Dames – barokní hudba na blanenském zámku

Ilustrační foto k článku: Plaisir des Dames – barokní hudba na blanenském zámku

V rámci 17. ročníku cyklu koncertů Hudba na blanenském zámku vystoupí v pátek 11. 11. 2011 v 19.00 na blanenském zámku soubor Baroque Blond Ensemble s programem Plaisir des Dames.



Varhanní koncert Ondřeje Muchy a sopranistky Magdaleny Vlasákové

v neděli 13. listopadu ve 14.30 vystoupí v kostele svatého Martina v Blansku sopranistka Magdalena Vlasáková a varhanista Ondřej Mucha. V programu nedělního koncertu v kostele sv. Martina zazní díla J.S. Bacha, G. F. Händela, J. K. Kuchaře, W. A. Mozarta, F. Mendelssohna-Bartholdyho , C. Saint-Säense a C. Francka.


Výstava v muzeu – Obrazy bratří Hlaviců

Ilustrační foto k článku: Výstava v muzeu – Obrazy bratří Hlaviců

V současné době probíhá v blanenském zámku výstava Obrazy bratří Hlaviců. Tato výstava byla připravena spolu s Muzeem regionu Valašsko ve Vsetíně. Můžeme na ní zhlédnout několik desítek obrazů od Františka, Emila a Rudolfa Hlavicových.


Miloš Pernica – rozhovor

Ilustrační foto k článku: Miloš Pernica – rozhovor

Miloš Pernica, učitel hudby na Základní umělecké škole v Blansku a aktivní muzikant koncertující sólově na klasickou a elektrofonickou kytaru, dále pak působící v kytarovém kvartetu PF Guitar Quartet, v kapelách Rosomák Olympic revival a Moto Heart a studiové kapele Surf.


Kino Blansko oslaví 90 let

Ilustrační foto k článku: Kino Blansko oslaví 90 let

Blanenské kino letos oslaví 90 let. Tuto skutečnost připomene promítání českého filmu V peřině a současně setkání s herci z tohoto filmu v úterý 25. října.


Děti ze ZUŠ vyzdobily ateliér Denisy Krausové

Ilustrační foto k článku: Děti ze ZUŠ vyzdobily ateliér Denisy Krausové

Dne 7. 10. 2011 proběhla v Galerii města Blanska komentovaná prohlídka výstavy Kauza Štětec za účasti malířky Denisy Krausové. Na prohlídku navázal workshop.


Píseň o svatém Martinovi

Ilustrační foto k článku: Píseň o svatém Martinovi

Shůry přišla zpráva, že stejně jako loni, i letos k nám v listopadu zavítá svatý Martin, snad na bílém koni, snad na grošované kobyle. Pro všechny, kdo ho chtějí přivítat, ať už v kostele po pochodu světýlek, nebo přímo na městských oslavách, a z plných plic si přitom zazpívat, je tady Píseň o svatém Martinovi.



Knihovna představuje blanenské fotografy

Ilustrační foto k článku: Knihovna představuje blanenské fotografy

Amatérští i profesionální fotografové z Blanska vystavují svá díla v knihovně. Salon blanenských fotografů se zde koná již potřetí.