Archiv článků
   za měsíc listopad 2011

Kategorie: kultura  

 


Vánoční prodejní výstava s představením řemesel

Kulturní středisko města Blanska vás zve od 1. 12. do 9. 12. do Dělnického domu na tradiční vánoční výstavu s představením lidových řemesel. Letos je její součástí také výstava betlémů.


Adventní koncert v SENIOR centru Blansko

Ilustrační foto k článku: Adventní koncert v SENIOR centru Blansko

Poslední listopadová neděle byla letos zvláštní tím, že odstartovala přípravy na vánoční svátky. Byla totiž první adventní. A protože takový slavnostní den nelze přejít bez povšimnutí, oslavili jsme ho s náležitou pokorou, kterou jsme zabalili do hudebního kabátku v podobě koncertu. A ne ledajakého. Vánoční atmosféru nám do SENIOR centra Blansko nadělil Komorní orchestr města Blanska.


Hrajeme si na malíře – dárek od knihovny ke Dni pro dětskou knihu

Ilustrační foto k článku: Hrajeme si na malíře – dárek od knihovny ke Dni pro dětskou knihu

Úspěšný ilustrátor dětských knížek Adolf Dudek zavítá 28. listopadu v 16 hodin do Dětského koutku Matýsek Blansko na ulici K. J. Mašky 2. Zde bude rozdávat dětem spoustu radosti a dobré nálady v představení „HRAJEME SI NA MALÍŘE“.




Peru 2011 – beseda v knihovně

Proč letět do Peru a nevidět Machu Picchu? Jakou má pozici narkomafie v Peru? Kupujeme si dětskou práci? Vyšší produkce bez pesticidů? Proč je fair trade férový?


Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí Republiky

Náměstí v pátek 25. listopadu od rána zaplní vánoční trhy. Prodejní stánky budou na celé ploše náměstí. Tradiční nabídku doplní řezníci z farmářských trhů uzenářskými a grilovanými specialitami, masem z udírny, ovarovou polévkou atd.


Vítání svatého Martina – fotografie

Ilustrační foto k článku: Vítání svatého Martina – fotografie

Celovíkendový program Vítání svatého Martina zahájil Pochod světýlek ke kostelu sv. Martina. Sobota v zámeckém parku pak patřila hlavnímu programu.


Pozvánka na večer poezie

Ve středu 16. listopadu 2011 se v Městské knihovně Blansko uskuteční večer poezie. V rámci 13. ročníku festivalu Dny poezie, který má v letošním roce podtitul Poezie na volné noze.


Svatý Martin přijíždí

Ilustrační foto k článku: Svatý Martin přijíždí

Milí přátelé, rok se opět s rokem sešel, můj bílý kůň nedočkavě hrabe kopytem a já se už popáté chystám na svou cestu do krajiny ponorných řek a bílých skal a především do města, které je právem nazýváno Bránou Moravského krasu. Tímto zároveň oznamuji, že letos k vám přiharcuji v pátek 11. listopadu v podvečer.


Vážení občané a návštěvníci našeho města,

Ilustrační foto k článku: Vážení občané a návštěvníci našeho města,

dovolte mi, abych vás jménem města Blansko, jakožto hlavního pořadatele, co nejsrdečněji pozval na 5. ročník Blanenského Vítání svatého Martina.


Komorní orchestr města Blanska zve na vánoční koncerty

Ilustrační foto k článku: Komorní orchestr města Blanska zve na vánoční koncerty

Komorní orchestr města Blanska má před sebou vyhlídku bohatého koncertování. O tom, že úroveň blanenského smyčcového tělesa stále stoupá, svědčí i fakt, že také v letošním roce přijal pozvánku na prestižní festival neprofesionálních komorních orchestrů „Setkání 2011“ v Olomouci, kterého se zúčastní v poslední listopadové dekádě.


Malování na výstavě pana Jana Merty

Ilustrační foto k článku: Malování na výstavě pana Jana Merty

Ráno 2. 11. 2011 přišli prvňáčci ze ZŠ TGM, pod vedením paní učitelky Gabriely Vašíkové do Galerie města Blanska. Někteří z nich byli v blanenské galerii vůbec poprvé. Přišli si prohlédnout výstavu a také věděli, že je zde bude čekat tvoření.


Taneční pro dospělé pokračují

Taneční kurzy pro dospělé se setkaly s velkým ohlasem, a proto byly připraveny pokračovací kurzy. Ty proběhnou v pěti lekcích.


Semaforské inspirace v blanenském divadle

Zahájení výstavy a radostný večer v podání členů blanenského divadla můžete navštívit v pátek 4. listopadu 2011 v 18.30 hodin v Městské knihovně Blansko. Režisér Jiří Polášek připravil neobvyklý profil divadelníka, textaře, básníka, spisovatele, skladatele, hudebníka, grafika, výtvarníka a sběratele Jiřího Suchého.


Magna mysteria – příběh dávných věků

V sobotu 12. listopadu v zámeckém parku vystoupí otrokovický mužský vokální kvintet, v jehož repertoáru jsou písně, jež se zpívaly, nebo byly zapsány v časovém rozmezí od 12. do 17. století.