Archiv článků
   za měsíc listopad 2011

Kategorie: ostatní  

 


Férově v knihovně

Ilustrační foto k článku: Férově v knihovně

Navštívit Peru a nespatřit záhadné město Machu Picchu, planinu Nazca, jezero Titicaca či jiný z turistických trháků? Pro Stanislava Komínka ze společnosti Na Zemi skrývá Peru mnohem lákavější destinace.


Podzim v Blansku oživí barvy kampaně na třídění odpadu

Ilustrační foto k článku: Podzim v Blansku oživí barvy kampaně na třídění odpadu

Pilotní projekt zaměřený na podporu a popularizaci třídění odpadů proběhne v následujících dnech v Blansku. Více než pět set domácností obdrží zdarma speciální sadu obsahující žlutou, modrou a zelenou tašku určenou na tříděný odpad. Cílem této aktivity je zejména zvýšení množství, kvality a čistoty vytříděných odpadů.


Sportem podpořili Domov Olga

Ilustrační foto k článku: Sportem podpořili Domov Olga

Benefiční sportovní odpoledne uspořádané manželi Šustáčkovými pod záštitou starosty města Blanska Ing. Lubomíra Toufara dostalo v pátek 25. 11. příjemnou tečku v podobě předání symbolického šeku na 17.800 Kč zástupcům Domova Olga.



Adventní zamyšlení

Ilustrační foto k článku: Adventní zamyšlení

Asi nejsem sám, kdo už v září sleduje letáky a reklamy obchodních řetězců a čeká, který z nich nám uprostřed babího léta nabídne jako první bohaté a štědré Vánoce. Na jednu stranu všechny obchodníky chápu.


Policie učila: Kdo je vidět, vyhrává

Ilustrační foto k článku: Policie učila: Kdo je vidět, vyhrává

V budově Policie České republiky v Blansku se již potřetí konala preventivní akce pro děti s názvem Kdo je vidět, vyhrává.


Strom splněných přání

Zveme vás v průběhu adventní doby do restaurace Punkva na Rožmitálově ulici, kde i letos po celou adventní dobu bude prostředí restaurace zdobit „Vánoční strom splněných přání“.


Před 178 lety padaly na Blansko meteority

Astronomické weby se zmiňují o zajímavém úkazu, který se nad Blanskem, a nejen nad ním, vyskytl před 178 lety.


Tarokový turnaj O pohár starosty

Ilustrační foto k článku: Tarokový turnaj O pohár starosty

V restauraci Punkva se letos konal již 12. ročník turnaje v taroku s názvem O pohár starosty.


Kino má graffiti na dveřích – legálně

Ilustrační foto k článku: Kino má graffiti na dveřích – legálně

Kino Blansko má všechny dveře na západní straně pomalované graffiti. Slibuje si od toho, že s tímto lepším vzhledem vydrží déle nepočmárané.


Žáci strávili Sportovní den v Amatérské jeskyni

Ilustrační foto k článku: Žáci strávili Sportovní den v Amatérské jeskyni

I letos uspořádali v ZŠ T. G. M. sportovní den pro žáky 6.–9. tříd, jejichž rodiče jsou členy nebo přispívajícími do SRPDŠ. Letos navštívili Amatérskou jeskyni – část Sloupský koridor.


Na Dvorské znají recept, jak vyhrávat dopravní soutěže

Ilustrační foto k článku: Na Dvorské znají recept, jak vyhrávat dopravní soutěže

Dne 13. 10. 2011 se uskutečnilo setkání členů Aktivu BESIP při Městském úřadu v Blansku a žáků ZŠ a MŠ Dvorská Blansko, navštěvujících Dopravní kroužek na této škole. Tato akce se konala na půdě ZŠ a MŠ Dvorská Blansko a kromě dětí se jí rovněž účastnili ředitel školy Dušan Krumnikl a paní učitelka Eva Gregorová, která je vedoucí Dopravního kroužku na této základní škole.


Svátek studentstva na ZŠ Salmova – Den otevřených dveří

Loni jsme poprvé nabídli všem zájemcům o prohlídku naší školy Den otevřených dveří v poněkud netradičním termínu, a to 17. 11. 2010, v den státního svátku. Skoro stovka dětí, jejich rodičů a dalších návštěvníků, kteří tehdy tuto příležitost využili, byla dvojnásobkem počtu, který průměrně navštěvuje školu při tradičních dnech otevřených dveří. Rozhodli jsme se proto tuto akci letos zopakovat.


Klub un*xování zahájil svou činnost na Ulitě

Zajímají vás počítače, servery, sítě a podobné „záhady“? Nebo snad pro vás tyto věci záhadou nejsou a rádi byste se s ostatními podělili o své zkušenosti, nebo si nechali poradit? Pro všechny holky, kluky, dámy i pány a počítačové nadšence, co se zajímají serverové technologie, je tady Klub un*xování, každou neděli od 17.30 v Blansku na Ulitě.



Blansko – město osobností

Tvář každého města tvoří do značné míry lidé, kteří v něm žijí. Blansko mělo vždy to štěstí, že s ním byla spojena řada vynikajících osobností, které se zde buď narodily a nebo s městem v průběhu života spojily své osudy.


Svatomartinské menu v blanenských restauracích

Již od prvního ročníku Vítání sv. Martina se blanenské restaurace připojily k oslavám a nabídly svým zákazníkům speciální svatomartinské menu. O tom, že má tato tradice podporu nejen mezi návštěvníky akce, ale i mezi podnikateli v cestovním ruchu v Blansku a jeho městských částech, svědčí také rekordní počet spolupracujících restaurací – v letošním roce se připojí 16 restaurací, z nichž 13 nabídne k menu nápoj zdarma.


Pochod světýlek ke sv. Martinovi

I letos pořádá Centrum „PRO“ Pochod světýlek ke sv. Martinovi – v pořadí již třetí.