Archiv článků
   za měsíc listopad 2011

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 



Pozvánka na zasedání zastupitelstva

6. zasedání Zastupitelstva města Blanska se uskuteční v úterý 6. prosince 2011 v 15:30 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko, nám. Republiky 1, Blansko. Jednání zastupitelstva je přístupné veřejnosti. Návrh programu: ...


Pozvánka na zasedání zastupitelstva

6. zasedání Zastupitelstva města Blanska se koná v úterý 6. 12. 2011 v 15.30 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko, nám. Republiky 1, Blansko. Zasedání zastupitelstva je přístupné veřejnosti.


Vydání nového Územního plánu Blansko

Na základě uzavřeného Řízení o Návrhu územního plánu Blansko, s veřejným projednáním 10. listopadu 2011, a dokončení příslušných schvalovacích podkladů má dojít k jejich projednání na 6. zasedání Zastupitelstva města Blanska 6. prosince 2011 a vydání nového Územního plánu Blansko formou Opatření obecné povahy.


Odstávka pitné vody v Lažánkách 1. 12. 2011

Z důvodu opravy a údržby vodovodu bude v obci Lažánky, v části od školy po konec obce směrem na Jedovnice, dne 1. 12. 2011 v době od 8.00 do 12.00 hod. přerušena dodávka pitné vody. Náhradní zásobování bude zajištěno cisternou, která bude umístěna u restaurace v obci. Děkujeme za pochopení. Kontakt: 516 413 170, 516 418 672.




Výběrové řízení na funkci: mzdová účetní

Město Blansko vyhlašuje výběrové řízení na funkci mzdová účetní v oddělení personálním a mzdovém odboru kancelář tajemníka MěÚ Blansko.


Neházejte zářivky do popelnic

Nefunkční zářivky a výbojky nepatří do kontejneru se směsným komunálním odpadem ani do separace, protože z nich mohou při rozbití unikat nebezpečné látky.



Informační kancelář Blanka v zámeckém parku

Blanenská informační kancelář bude v sobotu 12.11.2011 pro návštěvníky a turisty na svém tradičním působišti na Rožmitálově ulici uzavřena. Pro tento den otevřeme naši „pobočku“ s rozšířenou otvírací dobou přímo do zámeckého parku, kde budeme návštěvníkům akce k dispozici po celý den.


Kamerový systém MP Blansko – dotazník

MP Blansko v současné době provozuje 14 kamerových bodů a v nejbližší době plánuje další rozšíření. Rádi bych znali váš názor na tuto problematiku, prosíme vás o vaše vyjádření v anketě.


Na sídlišti Sever se bude svítit i přes den

Nyní veřejné osvětlení na Severu svítí, ale příčina, proč o víkendu v noci nesvítilo, nebyla zatím nalezena. Z toho důvodu bude na sídlišti Sever svítit VO i přes den, a to do doby, než bude závada nalezena. Děkujeme za pochopení.


Městské bytovky se v soukromých rukou rychle mění

Ilustrační foto k článku: Městské bytovky se v soukromých rukou rychle mění

Město Blansko prodalo byty nájemníkům a postupně prodává další byty v dříve nechvalně známých městských bytovkách. Ty se dnes ale v rukou nových vlastníků rychle mění – k lepšímu.


Nevyzvednuté cestovní doklady zamířily do skartovačky

Odbor vnitřních věcí, oddělení správní provedl inventarizaci na úseku cestovních dokladů a zjistil, že zůstalo nevyzvednuto 73 pasů občanů správního obvodu obce s rozšířenou působností. Z toho je 31 pasů občanů města Blanska.




Dětské hřiště Palava získá nové prvky

Ilustrační foto k článku: Dětské hřiště Palava získá nové prvky

V listopadu 2011 dojde k rekonstrukci dětské hřiště v rekreační oblasti Palava. Cílem úpravy dětského hřiště je odstranění některých stávajících herních prvků, které jsou ve špatném technickém stavu a návrh nových herních prvků, které hřiště zmodernizují a obohatí jeho herní program.


Kácení dřevin rostoucích mimo les

V těchto dnech začínají na odboru životního prostředí Městského úřadu Blansko přibývat žádosti o povolení ke kácení dřevin rostoucích mimo les, které jsou neklamným znamením, že se blíží období vegetačního klidu dřevin, které obecně trvá od počátku listopadu do konce března následujícího roku.


Přerušení dodávky pitné vody v Dolní Lhotě

Z důvodu opravy a údržby vodovodu bude v obci Dolní Lhota dne 7. 11. 2011 v době od 8.00 do 15.00 hod. přerušena dodávka pitné vody. Náhradní zásobování bude zajištěno cisternami, které budou umístěny u školky a u kapličky v obci Dolní Lhota. Kontakt: 516 413 170, 516 418 672.




Ztráty a nálezy

Město Blansko oznamuje tento nález ztracených či opuštěných věcí: