Archiv článků
   za měsíc leden 2012

Kategorie: ostatní  

 


ZŠ pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami zve k zápisu

Ředitelka Základní školy, Blansko, Nad Čertovkou 17 (škola pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami) sděluje, že zápis dětí, které zahájí ve školním roce 2012/2013 povinnou školní docházku – tzn. zápis dětí do 1. ročníku základní školy – se v naší škole uskuteční ve středu 15. února 2012 v době od 10,00 do 16,00 hodin.


Dárečky pro budoucí prvňáčky

Ilustrační foto k článku: Dárečky pro budoucí prvňáčky

Děti ze školní družiny při ZŠ Erbenova vyrobily dárečky pro budoucí prvňáčky.


Nemocnice Blansko změní logo i webovou prezentaci

Nemocnice Blansko plánuje změnit logo, které považuje za velmi zastaralé, razítkového charakteru. Tato změna souvisí s dalšími kroky – změnami značení areálu a s připravovanou novou webovou prezentací.



Dětem v mateřské škole kontrolovali zrak

Ilustrační foto k článku: Dětem v mateřské škole kontrolovali zrak

Screeningové vyšetření zraku předškolních dětí bezkontaktní kamerou přijeli do mateřské školy na ulici Divišově provést zástupci brněnského Lion‘s Clubs International v rámci projektu Lion‘s Eye.


Den otevřených dveří v Gymnáziu Blansko

Především pro žáky pátých a devátých tříd ZŠ a další zájemce o studium je na úterý 31.01.2012 od 12:00 do 17:00 hodin připravena prohlídka Gymnázia v Blansku.


Tříkrálová sbírka vynesla opět víc než loni

Tříkrálová sbírka je dlouhodobý celorepublikový projekt Charity Česká republika. Koná se vždy první dva týdny v lednu, kdy koledníci obcházejí s charitními kasičkami domy, aby šířili radostnou novinu o narození Spasitele a prosili o dar pro potřebné.


Florbalové úspěchy ZŠ Erbenova

Ilustrační foto k článku: Florbalové úspěchy ZŠ Erbenova

Ve všech kategoriích o tituly okresních šampionů se podařilo děvčatům a chlapcům z Erbenky bojovat o umístění mezi nejlepšími družstvy okresu.


Únorový program v DDM

V průběhu měsíce února připravili v Domě dětí a mládeže (DDM) bohatý program. O jarních prázdninách 06.-10.02.2012 je to například hned několik příměstských táborů.


Pobočka nevidomých a slabozrakých dostala nový počítač

Zástupci blanenské pobočky Sjednocené unie nevidomých a slabozrakých (SONS) v pondělí 16. 1. převzali z rukou místostarosty Blanska a předsedy Svazku vodovodů a kanalizací okresu Blansko Jiřího Crhy a ředitele boskovické divize Vodárenské akciové společnosti, a. s. Petra Fialy počítač vybavený speciálním softwarem s hlasovým výstupem.


V knihovně startuje půjčování e-čteček

Více než půl roku Městská knihovna Blansko pracovala na uvedení elektronických čteček knih do života. Řadu praktických problémů se podařilo postupně překonat a v současnosti jsou návštěvníkům knihovny k dispozici dva identické nejmodernější typy e-readeru značky SONY.



Podpora v boji s alkoholem

Ilustrační foto k článku: Podpora v boji s alkoholem

Pro všechny, kdo se, třeba v rámci novoročního rozhodnutí, rozhodli skoncovat se závislostí na alkoholu, je zde podpůrná skupina hnutí Anonymní alkoholici nazvaná Proměna.



Záchranné složky bilancují

Ilustrační foto k článku: Záchranné složky bilancují

Končící rok je obdobím bilancování zisků a ztrát soukromých i firemních. Bilance těch, kteří nám pomáhají ve chvílích nouze a neštěstí, tedy záchranářů a hasičů, má však zvláštní přídech.


Vodárenská akciová společnost slučuje dispečinky do Boskovic

Zákazníci Vodárenské akciové společnosti, a.s., divize Boskovice v regionu Blanenska, mají od data 11.01.2012 k dispozici pouze jeden centrální dispečink, který je umístěný v Boskovicích. Mění se i telefonní číslo pro hlášení poruch.


Sdělení Úřadu práce ČR ke změnám ve vyplácení sociálních dávek od 01.01.2012

Od 01.01.2012 dochází ke změnám v poskytování dávek občanům zdravotně postiženým, dávek hmotné nouze a příspěvku na péči. Rozhodování o jejich přiznání a výplata, které dříve zajišťoval Městský úřad v Blansku a Městský úřad Adamov, bude zajištěno na jednom místě, a to na Úřadu práce ČR – krajská pobočka v Brně, kontaktní pracoviště Blansko, nám. Republiky 1.


Světlo z Betléma pomáhá

Ilustrační foto k článku: Světlo z Betléma pomáhá

Betlémské světlo rozdávali ve vestibulu blanenské radnice skauti ze středisek Světla a Srdce na dlani. K dvoudenní akci opět připravili bohatý kulturní program, rozdávání polévky a sbírku na projekt Adopce na dálku. Pro světýlko si sem přišlo více jak 1.100 lidí.


Tři krále můžete potkat na ulici až do 14. ledna 2012

Ilustrační foto k článku: Tři krále můžete potkat na ulici až do 14. ledna 2012

Tři králové se na cestě městem zastavili na radnici v kanceláři pana starosty. Od něj zamířili do dalších kanceláří městského úřadu a pak zpět do ulic města, kde je můžete potkávat až do 14. ledna.