Archiv článků
   za měsíc únor 2012

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Mimořádné zkoušky sirén – první již tento pátek

Město Blansko provede v letošním roce celkem čtyři zkoušky elektronických sirén na území města, a to v termínech 2. března, 1. června, 7. září a 7. prosince 2012.


Zastupitelé projednají rozpočet na rok 2012

Hlavním bodem programu 7. zasedání Zastupitelstva města Blanska, které se uskuteční v úterý 6. března 2012 od 15:30 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko, nám. Republiky 1, bude rozpočet města na rok 2012. Jednání zastupitelstva je přístupné veřejnosti. Další body programu: ...



Pro občanku místo fotky s PINem

Potřebujete vyměnit občanský průkaz? K fotografovi už nemusíte. Obvyklé kolečko zahrnující návštěvu fotoateliéru, pořízení fotky „pasového formátu“ (starší si ještě pamatují, že bývala hotová až za týden) a následnou výpravu na úřad nyní odpadá.



Město vydražilo levnější elektřinu

Jak jsme uvedli nedávno, Město Blansko plánovalo nakoupit elektrickou energii na Českomoravské komoditní burze v Kladně s cílem získat pro sebe a své příspěvkové organizace co nejlevnější energii. Tento obchod již proběhl a vysoutěžená cena za 1 MWh je o více jak 100 Kč nižší.


Kamerový systém městské policie v akci

Kamerový systém městská policie hojně využívá při své činnosti. V následujícím případě je popsáno dohledání pachatele s pomocí kamer. Velmi podstatné pro podobně úspěšnou práci s kamerovým systémem je včasné nahlášení probíhající trestné činnosti na linku 156.




Hledáme správce dětských hřišť

Město Blansko hledá zájemce, kteří by byli ochotni za finanční odměnu (dohoda o provedení práce) zastávat funkci správce dětských hřišť, která byla v loňském roce vybudována.



Počet podnikatelů stále roste

Ilustrační foto k článku: Počet podnikatelů stále roste

Z aktuálních údajů živnostenského rejstříku vyplývá, že už čtvrtým rokem prakticky stejným tempem pokračuje rychlý nárůst počtu podnikatelů, který odstartoval už v roce 2008.



Likvidace odpadních vod pomocí domovních čistíren

Investoři novostaveb rodinných domů popřípadě i při rekonstrukcích stávajících domů musí řešit mimo jiné i způsob likvidace odpadních vod vznikajících užíváním těchto objektů.


Národní týden manželství 2012 aneb Rozumíme si?

Rozumíme si? Tak se zeptá českých žen a mužů žijících v manželství šestý Národní týden manželství 2012. Jeho tématem budou Cesty k lepší komunikaci v manželství.



Náhradní rodinná péče

Odbor sociálních věcí – oddělení sociálně právní ochrany zajišťuje ve svém územním regionu sociálně právní ochranu dětí v souladu se zákonem o sociálně právní ochraně dětí, jejíž součástí je mimo jiné i vyhledávání dětí vhodných k osvojení nebo ke svěření do pěstounské péče, vyhledávání fyzických osob vhodných stát se osvojiteli nebo pěstouny a následná spolupráce s těmito rodinami.


Správa poplatku za užívání veřejného prostranství

Oddělení „Pozemky“ odboru investičního a územního rozvoje Městského úřadu Blansko provádí mimo jiné činnosti i správu poplatku za užívání veřejného prostranství, a to za účelem poskytování služeb, umístění prodejních zařízení a umístění reklamních zařízení.




Poskytování nebo zprostředkování spotřebitelského úvěru

Městský úřad Blansko, odbor obecní živnostenský úřad upozorňuje podnikatele, kteří poskytují nebo zprostředkovávají spotřebitelské úvěry podle zákona č. 145/2010 Sb., o spotřebitelském úvěru, že od 1. ledna 2012 lze tuto činnost vykonávat pouze v rámci živnosti vázané s předmětem podnikání „Poskytování nebo zprostředkování spotřebitelského úvěru“.