Archiv článků
   za měsíc březen 2012

Kategorie: ostatní  

 


Insolvence a oddlužení V.

V minulém díle jsme vcelku podrobně probrali žádanější a převažující způsob oddlužení, a to oddlužení ve formě splátkového kalendáře, a dnešní pojednání by mělo být věnováno druhému způsobu oddlužení, a to oddlužení ve formě zpeněžení majetkové podstaty.


Rozpočet města Blanska na rok 2012

Na svém zasedání 6. 3. 2012 schválilo zastupitelstvo rozpočet na rok 2012, a to hlasy všech přítomných zastupitelů. O charakteristikách nového rozpočtu a o plánovaných investicích hovoří starosta města Blanska Lubomír Toufar.


„Comenius“ se blíží do finále!

Ilustrační foto k článku: „Comenius“ se blíží do finále!

Ve dnech 4.–9. března 2012 se uskutečnila čtvrtá pracovní schůzka multilaterálního projektu Comenius – Partnerství škol. Studenti SOŠ a SOU Blansko vyrazili do Portugalska.


Slunečné počasí láká na hřiště

Ilustrační foto k článku: Slunečné počasí láká na hřiště

S blížícím se jarem pomalu roztála zmrzlá pískoviště a místo lyží nastal čas oprášit míč a kolo. Prodlužující se den a pěkné počasí doslova láká k pohybu na čerstvém vzduchu především ty nejmenší. Je však vůbec kam vyrazit?


Vzniká vize nové podoby nábřeží Svitavy

Ilustrační foto k článku: Vzniká vize nové podoby nábřeží Svitavy

Lidé se odpradávna usidlovali v blízkosti řek, které jim skýtaly obživu, ochranu i spojení s dalšími sídly podél vodního toku. Na březích řek vznikaly prehistorické osady i středověká města. Mezi řekou a městem existovalo vždy zvláštní pouto.




Blanenští školáci v planetáriu

Ilustrační foto k článku: Blanenští školáci v planetáriu

Žáci 3. tříd Základní školy TGM v Blansku navštívili program brněnského planetária s názvem Poznej svůj vesmír, který svým rozsahem a i zaměřením vhodně doplnil aktuálně probírané učivo.


Finanční úřad rozšíří úřední hodiny pro podání daňových přiznání

Z důvodu zkvalitnění podmínek pro výběr daňových přiznání daní z příjmů za rok 2011 rozšiřuje Finanční úřad v Blansku úřední dny v termínech pro podání přiznání. V letošním roce je posledním termínem pro podání přiznání pondělí 2. dubna 2012.


Recitační soutěž v knihovně

Ilustrační foto k článku: Recitační soutěž v knihovně

V knihovně se uskutečnil další ročník recitační soutěže pro nejmladší děti.


Deváťáci v Rozmarýnku

Ilustrační foto k článku: Deváťáci v Rozmarýnku

Žáci devátého ročníku Základní školy , Nad Čertovkou 17, Blansko měli v pondělí 20. února netradiční vyučování mimo školu. Vyučování probíhalo v Brně, v odloučeném pracovišti Lipky ( vzdělávacího střediska ) – v Rozmarýnku.


Insolvence a oddlužení IV.

V minulém díle jsme si pověděli o podaném návrhu na oddlužení a o následujících fázích, tj. o povolení oddlužení, o práci insolvenčního správce a o nejdůležitějším řízení konaném na insolvenčním soudě. Současně jsem slíbila, že další pojednání se budou týkat jednotlivých způsobů oddlužení. Dnes si povíme více o oddlužení ve formě splátkového kalendáře, příště pak o oddlužení ve formě zpeněžení majetkové podstaty.



Muzeum Blansko: i přes probíhající rekonstrukci máme otevřeno

Ilustrační foto k článku: Muzeum Blansko: i přes probíhající rekonstrukci máme otevřeno

Blanenský zámek, sídlo blanenského muzea, prochází v letošním roce rozsáhlou rekonstrukcí nádvoří i výstavních prostor financovanou z dotace Regionálního rozvojového programu. Na to, jak stavební práce probíhají a jak v letošním roce ovlivní obvyklý muzejní provoz, jsme se zeptali ředitelky muzea Mgr. Evy Nečasové.


Policie nabízí měření propustnosti skel na vozidle – bez pokuty

V neděli 18. března si řidiči mohou, pro tento den výjimečně bez pokut, zjistit, zda zabarvení skel na jejich vozidlech odpovídá normám. Policisté pro ně zorganizovali akci, kde jim skla zadarmo přeměří speciálním přístrojem. Akce se uskuteční na parkovišti u obchodního domu Lídl v Blansku od 10 do 12 hodin.


Klub aktivních seniorů zve do svých řad

Ilustrační foto k článku: Klub aktivních seniorů zve do svých řad

Zlatý klas je symbolem zralosti a práce, která vydala své plody. Jistě není náhodou, že si zralý klas zvolil do svého znaku i Klub aktivních seniorů – zkráceně KLAS.


Dobročinný bazar na OA a SZdŠ Blansko

Ilustrační foto k článku: Dobročinný bazar na OA a SZdŠ Blansko

Obchodní akademie a Střední zdravotnická škola v Blansku se již tradičně zapojuje do mnoha dobročinných akcí organizovaných různými institucemi a nadacemi – Srdíčkovými dny počínaje a Bílou pastelkou konče.


Ján Vasilko: Pětiletka

Ilustrační foto k článku: Ján Vasilko: Pětiletka

Od soboty mohou blanenští navštívit výstavu oceňovaného slovenského umělce, nositele Ceny Oskára Čepana a pedagoga košické fakulty výtvarných umění Jána Vasilka.


Základní škola Nad Čertovkou zvala k zápisu

Ilustrační foto k článku: Základní škola Nad Čertovkou zvala k zápisu

V den zápisu obvykle panuje na školách čilý ruch a chodby se naplní budoucími prvňáčky v doprovodu rodičů. Základní škola Nad Čertovkou v Blansku je však i v den zápisu tichá a všechno nasvědčuje tomu, že se tady učí stejně jako v kterýkoliv jiný den.


Důvěry pacientů si ceníme

Ilustrační foto k článku: Důvěry pacientů si ceníme

rozhovor s primářkou nefrologického oddělení MUDr. Jindřiškou Brabcovou.


Nemocnice Blansko zve na preventivní vyšetření ledvin

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko zve na preventivní vyšetření ledvin

Nemocnice Blansko se již třetím rokem účastní kampaně k Světovému dni ledvin, který je vyhlášen Mezinárodní federací pro nemoci ledvin a Mezinárodní nefrologickou společností načtvrtek 8.března 2012.


Jaké bude nábřeží Svitavy?

Ilustrační foto k článku: Jaké bude nábřeží Svitavy?

Aktuálně: Vyplňte, prosím, krátkou anketu na webu. Odkaz uvnitř článku. Děkujeme! -- Připadá vám spojení „nábřeží Svitavy“ neobvyklé? Již v červnu budete mít možnost rozhodnout o jeho budoucí podobě. Před tím se budete moci setkat se studenty zejména architektury, kteří vypracují soutěžní návrhy blanenského nábřeží Svitavy. Jako budoucí uživatelé dostanete příležitost sdělit mladým tvůrcům vaše představy, jak byste chtěli nábřeží využívat, a společně se pokusíme oživit jeho paměť.