Archiv článků
   za měsíc březen 2012

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 



Probíhá jarní ohnisková deratizace

V obdobích březen-červen a září-listopad 2012 bude ve městě Blansku prováděna ohnisková deratizace. Jedná se o jarní a podzimní etapu.


Zpoplatňování zdrojů znečišťování ovzduší

Každoročně v termínu do 31. března mají dle zákona o ochraně ovzduší provozovatelé stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší povinnost předat na příslušný správní orgán podklady pro stanovení výše poplatku na běžný rok.


Domácí násilí a seniorský věk

V posledních letech se stále častěji setkáváme s problémem domácího násilí na seniorech. Tato forma agrese bývá často podceňována pro svoji obtížnou dokazatelnost a rodinné vazby. Odehrává se skrytě za zavřenými dveřmi, mimo kontrolu veřejnosti.


Město Blansko vyhlašuje výběrové řízení na finanční prostředky ze Státního fondu rozvoje bydlení

Město Blansko v zájmu zlepšení úrovně bydlení, životního prostředí a vzhledu města poskytuje účelové půjčky, na obnovu, opravy a modernizace bytového fondu a rodinných domů. Žadateli o půjčku z fondu mohou být fyzické a právnické osoby, které na území města Blanska vlastní bytové domy, rodinné domy, nebo části těchto budov určené k bydlení.


Velkokapacitní kontejnery v dubnu 2012

Velkoobjemové kontejnery budou přistaveny v měsíci dubnu dle níže uvedeného rozpisu, a to od 16:00 do 18:00 hodin. V případě naplnění odjíždí dříve. V letošním roce budou VOK přistaveny 2× (duben, září).


Konkurs na pracovní místo ředitele/ky základních a mateřských škol

Rada města Blansko podle ustanovení § 166 odst.2 zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů vyhlašuje konkurs na pracovní místo ředitele/ky příspěvkových organizací:


Projekt „Zámek Blansko“

Ilustrační foto k článku: Projekt „Zámek Blansko“

Město Blansko realizuje v letošním roce projektový záměr s názvem „Zámek Blansko“, který směřuje k dokončení obnovy a zatraktivnění zámku z hlediska turistického ruchu.


Stavby vodních děl na úseku „čisté vody“ v roce 2011

Oddělení vodního hospodářství odboru životního prostředí Městského úřadu Blansko působí na území správního obvodu obce s rozšířenou působností Blansko (ORP Blansko) jako speciální stavební úřad (vodoprávní úřad), tzn. povoluje a kolauduje stavby, které jsou dle vodního zákona označeny jako vodní díla.


Před vlakovým nádražím budou parkovat autobusy

Prostor v ulici Nádraží zaberou autobusová stání obousměrně pro nástup a výstup cestujících na trase Blansko – Brno v době výluky od 24. března do 5. dubna.



Střípky ze zastupitelstva

Starosta Lubomír Toufar krátce k jednotlivým usnesením schváleným na posledním zasedání Zastupitelstva města Blanska.


Výzva k podání žádostí na podporu obnovy kulturních památek

Vlastníci nemovitých kulturních památek mohou žádat o příspěvek na jejich zachování a obnovu z dotačního programu ministerstva kultury. Informace, konzultační a metodickou pomoc k postupu při zpracování žádosti jim poskytne město Blansko.


Druhá aktualizace ÚAP 2012

V listopadu roku 2010 byla dokončena tzv. první úplná aktualizace Územně analytických podkladů obce s rozšířenou působností Blansko (dále ÚAP).


Tradiční masopustní veselí blanenských seniorů

Ilustrační foto k článku: Tradiční masopustní veselí blanenských seniorů

I v letošním roce se 21. února sešli k tradičnímu masopustnímu veselí blanenští senioři, obyvatelé domu s pečovatelskou službou Pod Javory 32.


Hlasujte pro Ježkův železniční most!

Ilustrační foto k článku: Hlasujte pro Ježkův železniční most!

Unikátní blanenská technická památka Ježkův železniční most, který letos slaví 100 let od svého postavení přes Svitavu v Blansku a 140 let své existence vůbec, soutěží v kategorii velké stavby o titul nejlépe opravené památky Jihomoravského kraje za rok 2011.