Archiv článků
   za měsíc duben 2012

Kategorie: ostatní  

 


Průmyslová zóna Vojánky: plně obsazeno

Ilustrační foto k článku: Průmyslová zóna Vojánky: plně obsazeno

Průmyslová zóna Vojánky v Blansku je zcela zaplněna – tato zpráva minulý měsíc proběhla médii coby příslib rozvoje města v příštích letech. Jak se na tuto skutečnost dívají hlavní aktéři této pozitivní změny, zástupci firem, jež se mají stát nájemci a budoucími majiteli pozemků v průmyslové zóně, shrnují dva rozhovory pořízené krátce po rozhodnutí zastupitelstva, kterým byl schválen pronájem a následný prodej volných pozemků.


Vodicí psi pro nevidomé soutěžili v Blansku

Ilustrační foto k článku: Vodicí psi pro nevidomé soutěžili v Blansku

Osmnáct vodicích psů se postavilo na start soutěže připravené jim na míru. Z náměstí Svobody měli již podeváté za úkol provést svého pána bezpečně středem města Blanska.


Burza volného času

Burza volného času se bude konat 11.05.2012 od 9 do 18 hodin v prostorách Dělnického domu Blansko. Představí se zde více než 20 organizací, které nabízí veřejnosti možnosti, jak trávit jejich volný čas. Předvedou svoji činnost, návštěvníci budou moct vidět i živá vystoupení a vyzkoušet si různé aktivity.


Charitní šatník

Charitní šatník má své sídlo na Písečné v Blansku v blízkosti nábytku Nejči. Zde vždy 1× měsíčně (1. středu v měsíci – teď nejblíže 2. května) v době od 12 do 18 hodin probíhá sběr šatstva a drobných domácí potřeb.


V blízkosti centra vyroste nová budova, poskytne prostory pro kanceláře i mléčný bar

Ilustrační foto k článku: V blízkosti centra vyroste nová budova, poskytne prostory pro kanceláře i mléčný bar

Hladová zeď – tak přezdívali blanenští po léta křivolaké kamenné zídce, kterou míjeli cestou k vlakové zastávce. Zeď s vitrínami, v minulosti sloužícími k propagaci činnosti podnikových klubů, rok za rokem chátrala až do stavu naprosté bezútěšnosti. Šedivý objekt z lámaného vápence se však pomalu stává minulostí – lžíce bagru ji nakousla už začátkem dubna a zídka začala mizet, aby uvolnila místo nové stavbě.


Dobrovolníci opět uklidili Kras – letos již podvacáté

Ilustrační foto k článku: Dobrovolníci opět uklidili Kras – letos již podvacáté

V rodinách je dobrým zvykem, že se před Velikonocemi uvede domácnost do stavu vysokého lesku, aby se blížící svátky jara mohly odehrát ve slavnostní atmosféře. Je dost dobře možné, že právě tato myšlenka stála před dvacet lety u zrodu dnes již tradičního úklidu Moravského krasu, který se odehrává pod hlavičkou Dne Země.


Insolvence a oddlužení VI.

Osvobození dlužníka od dluhů by mělo být závěrečnou fází oddlužování, o kterém pojednávaly předchozí články. Také by mělo být logickým cílem každého dlužníka, aby byl dovršen smysl celého procesu, který musel dlužník absolvovat.


Okresní kolo Středoškolské odborné činnosti v DDM

Ilustrační foto k článku: Okresní kolo Středoškolské odborné činnosti v DDM

Garantem okresních kol SOČ je z pověření Jihomoravského kraje Dům dětí a mládeže. A to již mnoho let. Letos do jeho budovy dorazilo 31 účastníků, kteří uspěli ve školních kolech. Uspějí-li zde, postoupí do krajského kola a na závěr do celostátní přehlídky SOČ.


O Senior Pointy je zájem, roste i počet nabízených služeb

Ilustrační foto k článku: O Senior Pointy je zájem, roste i počet nabízených služeb

V rámci Jihomoravského kraje je navštívilo už přes 2400 klientů a myšlenka Senior Pointů se rozšířila do celé České republiky. Novinkou v těchto info centrech je finanční a právní poradna, které jsou stejně jako další služby zdarma. Podle prvních zkušeností budou patřit mezi nejčastější dotazy.


Křest odborné publikace o jeskyni Kůlně v Moravském krasu

Ilustrační foto k článku: Křest odborné publikace o jeskyni Kůlně v Moravském krasu

Správa jeskyní České republiky se sídlem v Průhonicích, která pečuje o všech čtrnáct zpřístupněných jeskyní u nás včetně pěti jeskyní Správy jeskyní Moravského krasu, vydala ve své ediční řadě Acta speleologica odbornou publikaci Kůlna o historii a výzkumu této světoznámé a archeologicky významné jeskyně.


Humanitární sbírka – pomoc potřebným

Tradiční sbírka humanitárního materiálu se bude konat ve čtvrtek 26. dubna od 14:30 do 17:00 hodin u dřevěného kostelíku na ulici Rodkovského v Blansku.


Anketa: Firma roku, živnostník roku

Město Blansko vyhlašuje soutěž, kterou se vyhodnocují podnikatelé, kteří v roce 2011 dosáhli vysokého uznání blanenské veřejnosti v oblasti výroby a služeb.


Průmyslová zóna směřuje k plnému obsazení

Zastupitelstvo na svém zasedání 6. 3. 2012 schválilo prodej volné plochy centrální části průmyslové zóny v rozsahu 43 000 m2 zájemcům z řad blanenských podnikatelů. O významu tohoto kroku pro město hovoří místostarosta města Blanska Ing. Jiří Crha.