Archiv článků
   za měsíc srpen 2012

Kategorie: ostatní  

 


Pláštěnka pro věž

Ilustrační foto k článku: Pláštěnka pro věž

Z věže blanenského dřevěného kostelíka se obvykle ozývá jen pleskání holubích křídel a polední zvonění, v pátek 24. 8. však z výšky překvapivě zaznívaly lidské hlasy a cinkání horolezeckých karabin.


Jak z pohádky o kouzelném kapradí

Ilustrační foto k článku: Jak z pohádky o kouzelném kapradí

Bylo o jedno z těch pozvání, u kterých váháte, zda je přijmout. Občanské sdružení Agility z Ráječka zvalo své členy a přátele a příznivce, na setkání na závěr školního roku. Program třídenního setkání byl pestrý a našlapaný, až jeden nevěděl, kam se zapojit, aby nepřekážel. Nakonec padla volba na sobotu na třetí odpoledne, kdy měla skončit výtvarná dílna završená vernisáži vytvořených prací.


František Zouhar: Miloval lodě a filmování

Blansko ztratilo dalšího kameramana. Takového, který se snažil zachytit život ve městě. Držel prst na spoušti kamery během mnoha kulturních a sportovních akcí, při nespočtu svateb či rodinných oslav, ale zaznamenával i výstavy, slavnosti či přírodní pohromy. V posledních letech obstarával záznamy z tiskových konferencí.


Telefónica 02 ruší telefonní budky

Z důvodu poklesu zájmu o užívání veřejných telefonních automatů se společnost Telefónica 02 rozhodla zrušit automaty na ulici Zborovecká u č. 9 a Dvorská u č. 86. Ke změně dojde k průběhu 2. pololetí letošního roku.