Archiv článků
   za měsíc březen 2013

Kategorie: ostatní  

 


„Stopy ve sněhu“: téma literární a výtvarné soutěže

Ilustrační foto k článku: „Stopy ve sněhu“: téma literární a výtvarné soutěže

Klub Ulita připravil pro všechny příznivce litrární tvorby a výtvarného umění soutěž na téma „Stopy ve sněhu“. Vyhlášení výsledků spolu s předáním cen těm nejúspěšnějším proběhlo v prostorách klubu ve čtvrtek 14. března.


Aktuální situace na trhu práce

Krajská pobočka v Brně Úřadu práce České republiky poskytla informace o situaci na trhu práce v Jihomoravském kraji ke dni 28. února 2013. Na základě tohoto šetření je možné získat obrázek o tom, jaká je situace na okrese Blansko.


Centrum vzdělávání všem může pomoci i Vám

V Jihomoravském kraji zahájila v březnu činnost nová instituce Centrum vzdělávání všem. Klade si za cíl podat pomocnou ruku všem, kteří tápou v pracovním životě a zároveň mají chuť s tím něco udělat.


Od našich čtenářů: Chce to logiku

Vyšla jsem z budovy Městského úřadu v Blansku a zatlačila slzu. Ne radosti, ale vzteku. Míjela jsem totiž tablo s tvářemi našich zastupitelů. Oni rozhodli. Na příkaz ministerstva – nebo snad až Bruselu? Občane, mlč a zaplať! My jsme to odsouhlasili. Víš, že nejsou peníze, někde je vzít musíme.


Dobrovolníci uklidí Moravský kras

Ilustrační foto k článku: Dobrovolníci uklidí Moravský kras

Tradičního úklidu severní a střední části Moravského krasu (od obce Sloup na severu po Březinu), který letos proběhne v sobotu 6. dubna, se každoročně účastní stovky dobrovolníků.


Prodejní trhy na ulici Hybešově

Pravidelné prodejní trhy, které se konají každý pátek na části ul. Hybešova a ul. Havlíčkova se již brzy vrátí. První trhy konané v roce 2013 se uskuteční 5. dubna a poté již pravidelně každý pátek. Trhy se konají v době od 6:00 do 18:00 hodin. V této době je ulice uzavřena pro provoz dopravy.


Finanční úřad informuje: Výběr daňových přiznání daní z příjmů v březnu 2013

Z důvodu zkvalitnění podmínek pro výběr daňových přiznání daní z příjmů za rok 2012 rozšiřuje Finanční úřad pro Jihomoravský kraj – Územní pracoviště v Blansku úřední dny v termínech pro podání přiznání.  V letošním roce je posledním termínem pro podání přiznání úterý 2. dubna 2013.


Drakoneček aneb Sobotní odpoledne plné her a rychlých kol

Ilustrační foto k článku: Drakoneček aneb Sobotní odpoledne plné her a rychlých kol

Skautské středisko Blansko "Srdce na dlani" připravilo pro děti v Dělnickém domě zajímavé odpoledne plné her a úkolů. Za jejich splnění byly pak děti odměněny dráčky, kteří sloužili jako vstupenka na maxiautodráhu. Akce probíhá každoročně, letos šlo již o jubilejní 10. ročník.


Cena hejtmana Jihomoravskeho kraje putuje i do Blanska

Ilustrační foto k článku: Cena hejtmana Jihomoravskeho kraje putuje i do Blanska

Na konci února tohoto roku se v Brně setkali představitelé jednotlivých krajů u příležitosti Národní konference kvality ve veřejné správě, jejímž spoluorganizátorem byl právě Jihomoravský kraj. Na tomto by nebylo nic tak mimořádného, kdyby se v rámci slavnostního zahajovacího večera konference nepředávaly Ceny hejtmana Jihomoravského kraje jako symbol ocenění jednotlivým institucím veřejné správy.


Obchodníci lákají občany k výměně zdravotní pojišťovny

Oslovili vás na ulici či doma milí a vstřícní lidé a přesvědčovali vás ke změně zdravotní pojišťovny? Pomlouvali vaši dosavadní pojišťovnu a nabízeli nadstandardní výhody a příspěvky pro vás a vaše děti? Slibovali vám jistotu zajištění zdravotní péče? Přemýšlejte, než podepíšete jakýkoli dokument.


Amundsen cup završuje svou první dekádu

Deset let, to je již důvod k bilancování. A týká-li se takové ohlédnutí barmanské soutěže, pak je vskutku na co vzpomínat. Je tomu tak. Amundsen cup slaví kulaté narozeniny! Střední škola gastronomická, s.r.o. ve spolupráci s Kulturním střediskem města Blanska letos uskuteční jeho desátý ročník a jubileum takto úspěšné akce jej předurčuje k nejedné inovaci.


Farmářské trhy zahájí 14. března

Farmářské trhy, na něž si občané města již zvykli, zahájí po zimě pravidelné prodeje již ve čtvrtek 14. března (následně 28. března a dál každých 14 dní). Stejně jako v loňském roce se tak uskuteční již před Velikonocemi, aby si občané mohli nakoupit na svátky oblíbené produkty.