Archiv článků
   za měsíc květen 2013

Kategorie: kultura  

 



Kostelní noc v kostele sv. Martina

Farnost Blansko ve spolupráci se Střední školou gastronomickou, s. r. o. Blansko pořádají v pátek 31. května Kostelní noc v kostele sv. Martina. Motto letošního ročníku je Jubilea pod hvězdami a od 16:00 hodin až do půlnoci je připraven bohatý program pro děti i dospělé. Podrobný program Kostelní noci najdete v přehledu akcí.


Pozvánka na Historický jarmark a Den dětí

Přímo na Den dětí připadá letos Historický jarmark a tím pádem i oslava tohoto svátku. V sobotu 1. června je již od ranních hodin pro všechny děti i dospělé připraven bohatý kulturní program v areálu zámeckého parku v Blansku. Na co se letos můžete těšit?


Cyklus Živá paměť bude zahájen premiérou filmu o Jiřím Poláškovi

Ilustrační foto k článku: Cyklus Živá paměť bude zahájen premiérou filmu o Jiřím Poláškovi

Přijměte pozvání do blanenského kina na premiéru filmu o Jiřím Poláškovi z autorské dílny otce a syna Popelkových ze studia Audiovisual, která proběhne ve čtvrtek 30. května 2013 v 19:00 hodin. Projekci oživí vystoupení Blanenského divadla. Po premiéře bude zahájen prodej snímku na DVD nebo Blu-Ray.


Čtvrtý ročník „Blanenské univerzity“ odstartuje v září

Pilotní projekt Městské knihovny Blansko „Blanenská univerzita (nejen) pro seniory“ končí svůj třetí ročník (slavnostní předání Osvědčení o absolvování proběhne 26. 6. 2013) a plynule zahajuje nábor zájemců do čtvrtého ročníku, který odstartuje v září 2013 a potrvá do června 2014.


Muzejní noc v Blansku tentokrát bez strašidel

Ilustrační foto k článku: Muzejní noc v Blansku tentokrát bez strašidel

V pátek 17. května 2013 proběhla Blanenská muzejní noc. V letošním roce se vše odehrálo bez účasti strašidel, na které jsme byli v minulých ročnících zvyklí. Návštěvníci blanenského zámku si však přesto přišli na své.


Zlaté slunce popáté a opět úspešně

Ilustrační foto k článku: Zlaté slunce popáté a opět úspešně

Letošní, již 5. ročník, byl zatím nejúspěšnější co do počtu přihlášených snímků. Pořadatelů obdrželi 41 filmů v kategoriích dokument a reportáž, hraný film, animované filmy, experiment a videoklip.


Na náměstí Svobody zahrají zahraniční dechové orchestry

V rámci III. ročníku mezinárodního festivalu dechových orchestrů „Letovice 2013“ se na náměstí Svobody v Blansku uskuteční v pátek 10. května 2013 od 14:30 hodin koncert, na kterém vystoupí Dechová hudba Vozokanka ze Slovenska, a v pondělí 13. května 2013 od 14:30 hodin koncert, na kterém vystoupí Dechový orchestr kulturního domu Chelmno z Polska.



Výstava v Komárně

Ilustrační foto k článku: Výstava v Komárně

Letošní Komárenské dny obohatila prezentace 53 výtvarníků z Blanska a blízkého okolí. Představení jejich prací se konalo netradičně – dvakrát.


Pozvánka na studentský majáles 2013

Tradice studentského majálesu byla v Blansku obnovena v roce 2005. I letos se můžeme těšit na studentské oslavy příchodu máje a oslavu krás studentského života, kdy je zvykem tolerovat studentskou recesi, a to i tu provokativní. Zvykem je, že se do průvodu a recesistických kostýmů zapojí i někteří učitelé či ředitelé škol.