Archiv článků
   za měsíc červen 2013

Kategorie: ostatní  

 


You Dream We Run Blansko – běžci pomohli splnit sen

Ilustrační foto k článku: You Dream We Run Blansko – běžci pomohli splnit sen

Charitativně-sportovní  24hodinový štafetový běh na podporu dvou postižených dětí skončil vítězstvím pro všechny. Hlavní myšlenkou nebylo trhat rekordy, ale setkání lidí, kteří chtějí něco udělat pro splnění snů dvěma vybraným dětem s pohnutým osudem.


Dřevěný kostelík má nové dvoumanuálové varhany

Ilustrační foto k článku: Dřevěný kostelík má nové dvoumanuálové varhany

Nejen zvony, ale též kvalitní hudební nástroj patří k vybavenosti každého chrámu. Varhany nejen doprovázejí lid a kněze ve zpěvu při bohoslužbách nebo obřadech ve společenství farnosti, ale jsou zde, v prvé řadě,  k oslavě Hospodina. Jak to bylo s varhanami v dřevěném kostelíku v Blansku?


VÝZVA: Boj s nemocí, která krade vzpomínky

V Senior centru Blansko vybavují místnost pro speciální vzpomínkovou terapii. Hledají staré věci, které byste Vy třeba vyhodili, ale zde ještě mohou dobře posloužit seniorům trpícím demencí k nalezení vzpomínek na mládí, na dobu, ve které vyrůstali.



Radnice dostane nová okna

Ilustrační foto k článku: Radnice dostane nová okna

Pod dohledem památkářů budou během léta vyměněna všechna okna radnice směřující na náměstí Svobody.


Cyklotour 2013 dorazil do Blanska v čele s Josefem Zimovčákem

Ilustrační foto k článku: Cyklotour 2013 dorazil do Blanska v čele s Josefem Zimovčákem

Jedná se o projekt na podporu onkologicky nemocných dětí, jehož úkolem je zajistit rekondiční pobyty nejen pro tyto malé pacienty, ale i pro jejich rodiče. V letošním roce startoval již 4. ročník této cyklojízdy „Na kole dětem“ napříč celou republikou v čele s Josefem Zimovčákem. Trasa byla rozdělena celkem na deset etap se startem v Aši, cílem tohoto pelotonu byl pak Velehrad.


Starosta města přijal nejlepší žáky základních škol

Ilustrační foto k článku: Starosta města přijal nejlepší žáky základních škol

V úterý 11. června 2013 přijal v hudebním salonku blanenského zámku Ing. Lubomír Toufar, starosta města Blanska, nejlepší žáky základních škol za školní rok 2012/2013. V kulturním programu vystoupili absolventi SZUŠ Blansko.


Škola v přírodě je pro děti lákavá

Ilustrační foto k článku: Škola v přírodě je pro děti lákavá

Již několik let se třeťáci a čtvrťáci zúčastňují čtyřdenního pobytu na Jezírku v Soběšicích u Brna. Program nabízený ekologickým centrem se těší velké oblibě dětí i vyučujících.



Blansko obsadily Hlídky mladých zdravotníků

Ilustrační foto k článku: Blansko obsadily Hlídky mladých zdravotníků

Nejlepší družstva z celého Jihomoravského a Zlínského kraje se sjela v sobotu 8. června do Blanska, kde proběhlo krajské kolo soutěže. Mohli jste je potkat hned na několika stanovištích.



Charita pomáhá zatopeným

V souvislosti s nastalými povodněmi zejména v Čechách bychom Vás rádi informovali o možnostech pomoci prostřednictvím Charity Česká republika, která sdružuje nejen Diecézní charitu Brno, potažmo i oblastní Charity působící ve Vašem regionu.


Pozvánka na Den s policií

Policie České republiky Územní odbor Blansko-Vyškov ve spolupráci s Městem Blansko zvou na Den s policií.  Ve středu 19. června 2013 od 8:30 hodin na hřištích ASK Blansko vás čeká spousta ukázek činnosti a vybavení sborů náležících do Integrovaného záchranného systému.



Provozovatel je připraven, datum otevření aquaparku je už jen na počasí

Zatímco v dřívějších letech počasí umožnilo většinou v druhé polovině června aquapark otevřít, letos je poměrně nevyzpytatelné a teplé dny zvoucí ke koupání ve venkovním bazénu jsou zatím v nedohlednu. Areál je ale na otevření připravený.