Archiv článků
   za měsíc listopad 2013

Kategorie: ostatní  

 



Včasná diagnostika je pro léčbu rakoviny prsu nejzásadnější: Nepodceňujme prevenci!

Ilustrační foto k článku: Včasná diagnostika je pro léčbu rakoviny prsu nejzásadnější: Nepodceňujme prevenci!

Každá osmá žena v průběhu svého života onemocní rakovinou prsu. V ČR nyní žije 50 tisíc žen s touto diagnózou a ročně přibude asi dalších 6 tisíc žen, které si tuto diagnózu vyslechnou. Rakovina prsu je v dnešní době poměrně snadno léčitelná, pokud je však nádor odhalen včas. Prevence by měla být pro každou z nás samozřejmostí, což dokazují slova MUDr. Dany Kolmačkové, primářky radiodiagnostického oddělení Nemocnice Blansko.


Nakupujete dárky na internetu? Přinášíme rady, na co si dát pozor.

Sdružení obrany spotřebitelů Moravy a Slezska připravilo pro spotřebitele pár rad a informací, na co si dát pozor, ještě než nakoupí. Nákup přes internet je rychlejší, pohodlnější a mnohdy je zboží na internetu i levnější než v kamenných obchodech. Mívá ovšem i svá úskalí.


Cyklostezka na Ráječko hotová již od půlky listopadu

Ilustrační foto k článku: Cyklostezka na Ráječko hotová již od půlky listopadu

Předmětem tohoto díla bylo vybudování propustku přes hornolhotský potok, položení nového asfaltového povrchu na obslužnou komunikaci směrem do Blanska a vybudování nového tělesa cyklostezky s dlážděným povrchem od konce obslužné komunikace směrem k Blansku po křižovatku na Horní Lhotu.


Soutěžte o ceny s ROP Jihovýchod

Ilustrační foto k článku: Soutěžte o ceny s ROP Jihovýchod

Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod spustil soutěž ve znalostech realizovaných projektů.


Festival Rajbas 2013 láká do Blanska na pestrý program

O víkendu 22.–24.11.2013 proběhne v Blansku 15. ročník festivalu filmů, setkání a dobrodružství RAJBAS 2013. Akce nabízí pestrý program, který nezůstává pouze za dveřmi sálů, ale odehrává se i venku v přírodě.


Strom splněných přání

V těchto dnech opět stojí v restauraci Punkva na ulici Rožmitálově vánoční strom plný přání dětí ze Základní školy speciální v Blansku.


Canisterapie: Jak psi pomáhají postiženým

Ilustrační foto k článku: Canisterapie: Jak psi pomáhají postiženým

V Základní škole speciální se canisterapiíí zabývají již mnoho let. Psy zařadili do výuky, pomáhají i při rehabilitaci.


Pochod podzimním lesem letos po třiatřicáté

Ilustrační foto k článku: Pochod podzimním lesem letos po třiatřicáté

V sobotu 9. listopadu proběhl již 33. ročník tradičního Pochodu podzimním lesem. Novinkou byl letos cíl pochodu, který se přesunul z rekreační oblasti Palava v Blansku do pohostinství U Kaštánka v Horní Lhotě.


Diskuze nad revitalizací okolí Čertovky na Písečné

Pokud máte zájem o způsob revitalizace území kolem bývalého baseballového hřiště, přijďte ve čtvrtek 21.11.2013 v 17:00 hodin do sálu Domu s pečovatelskou službou, Pod Javory 32 na diskuzi ohledně návrhu projektu, který dle Vašich podnětů zpracuji pro město Blansko v mé bakalářské práci. Zájemci se mohou přihlásit na tel. 723 085 407 nebo na e-mail ivana.souckova@gmail.com. Občerstvení zajištěno.


V Blansku si připomněli Den válečných veteránů

Ilustrační foto k článku: V Blansku si připomněli Den válečných veteránů

11. listopad, je den věnovaný památce válečných veteránů. Slaví se celosvětově jako Den veteránů nebo Den vzpomínek. Od listopadu 2001 je tento významný den připomínán i v České republice.




Na ZŠ Salmově připravují Interaktivní den otevřených dveří

Stalo se již tradicí, že škola pořádá o jednom listopadovém víkendu Den otevřených dveří. Díky pracovnímu volnu je návštěvnost vždy vysoká. Letos tato akce proběhne v sobotu 16. listopadu od 9 do 12 hodin.


You Dream We Run Blansko 2013 – předání snu Matýskovi

Ilustrační foto k článku: You Dream We Run Blansko 2013 – předání snu Matýskovi

V červnu tohoto roku proběhla v Blansku charitativní společensko-sportovní akce You Dream We Run. Hlavní náplní akce byl 24hodinový štafetový běh, kterého se zúčastnilo 16 družstev s téměř čtyřmi stovkami běžců. Nejdůležitějším posláním akce bylo splnění snu potřebné osobě, o které rozhodovali samotní účastníci běhu.