Archiv článků
   za měsíc prosinec 2013

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 



Problémy při projednání Změn Územního plánu Blansko

V červnu 2013 byla přijata usnesení Zastupitelstva města Blanska o pořízení skupiny Změn Územního plánu Blansko mimo režim pravidelné aktualizace, která se předpokládala až po uplynutí čtyř let od vydání Územního plánu Blansko v prosinci 2011.



Podmínky vydání rybářského lístku

Každoročně na přelomu letopočtů v průběhu měsíců prosince a ledna přicházejí na Odbor životního prostředí Městského úřadu Blansko ve zvýšené míře přátelé „Petrova cechu“ pro rybářský lístek, který je základním dokladem každého rybáře.



Památková péče na MěÚ Blansko

V prosinci 2013 došlo k organizační změně na oddělení územního plánování a stavebního řádu odboru Stavební úřad MěÚ Blansko. Chod příslušných agend bude nově vykonávat Ing. Bohdana Šlanhofová, na kterou je možno se obracet s podněty, požadavky a žádostmi v nezměněném rozsahu. Tel.: 516 775 715, e-mail: slanhofova@blansko.cz.


Očekávání od územního plánu byla naplněna

Rádi bychom připomenuli druhé výročí od vydání nového Územního plánu Blansko, který reagoval nejen na změny ve stavebním zákoně a souvisejících předpisech, ale i na problémy předchozí územně plánovací dokumentace, tehdy platné téměř 13 let.




Povánoční svoz vánočních stromků

Žádáme občany města Blanska i městských částí, aby opětovně odkládali v měsíci lednu 2014 vánoční stromky do bezprostřední blízkosti míst, kde jsou umístěny nádoby na separaci (barevné kontejnery). Odtud budou sváženy svozovou firmou, a to každé pondělí.



Probíhající změny na úseku TAXISLUŽBY

Městský úřad Blansko, odbor vnitřních věcí, oddělení dopravně správních agend, jako příslušný dopravní úřad eviduje v současné době celkem 22 dopravců s předmětem podnikání – taxislužba, 45 vozidel zařazených do evidence vozidel taxislužby a 119 řidičů taxislužby, z toho 82 stávajících držitelů průkazů o způsobilosti řidiče taxislužby a 37 nově vydaných průkazů řidiče taxislužby.



Město Blansko (právní subjekt) bude mít od Nového roku nové PSČ

Místo původně používaného 678 24 bude mít Město Blansko od 1.1.2014 klasické blanenské PSČ, tedy 678 01. Takto je také tento právní subjekt zaregistrován ve všech registrech. Původní PSČ bylo Městu Blansku přiděleno jakožto historicky větší instituci z důvodu rychlejšího třídění pošty, a to bez ohledu na oficiální číselník PSČ. Od toho se nyní, dle vyjádření České pošty, upouští.


Most na sportovní ostrov se dočká opravy

Do rozpočtu na rok 2014 je jako jedna z investičních akcí zařazena také oprava mostu na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka. Jde o vynucenou akci z důvodu připravovaného průtahu městem Blanskem, tedy ulic Svitavské a Poříčí.



Pozvánka na 15. zasedání Zastupitelstva města Blanska

15. zasedání Zastupitelstva města Blanska se uskuteční v úterý 17.12.2013 od 15:30 hodin ve velké zasedací místnosti budovy MěÚ, nám. Republiky 1 v Blansku. Zasedání zastupitelstva je přístupné veřejnosti. Návrh programu zasedání...



Ivo Polák krůček od postu starosty města Blanska

Ilustrační foto k článku: Ivo Polák krůček od postu starosty města Blanska

Dne 17.12.2013 dojde v rámci 15. zasedání Zastupitelstva města Blanska k volbě nového starosty v souvislosti s odchodem Ing. Lubomíra Toufara do PS Parlamentu ČR. Členové místní organizace ČSSD se jednohlasně shodli na kandidatuře Mgr. Ivo Poláka, který není v místní komunální sféře žádným nováčkem.


Rozpočet na rok 2014 je ve znamení velkých akcí

Ilustrační foto k článku: Rozpočet na rok 2014 je ve znamení velkých akcí

Hned několik významných investičních akcí je připravováno na rok 2014. O tom, jak by měl rozpočet na následující rok vypadat, si povídám se starostou města Lubomírem Toufarem.


Páteční trhy se vrátí na nám. Republiky

Ilustrační foto k článku: Páteční trhy se vrátí na nám. Republiky

Rada města Blanska vzala na vědomí „Petici proti konání pátečních trhů na ulici Hybešově v Blansku“ s tím, že s návrhem na přestěhování trhů dle petice souhlasí, bude dále iniciovat vlastní přestěhování na náměstí Republiky a souhlasí se zveřejněním záměru na pronájem tohoto veřejného prostranství pro Služby Blansko, s. r. o. za účelem konání jednodenních prodejních pátečních trhů.



Oprava podlahy na pracovišti registru vozidel

Odbor vnitřních věcí, oddělení dopravně správních agend informuje, že počínaje pondělkem 02.12.2013 až do konce roku budou probíhat stavební práce (oprava havarijního stavu podlahy) v prostorách pracoviště registru vozidel.Omlouváme se za ztížené podmínky pro veřejnost. Úřední hodiny pro veřejnost zůstávají zachovány, tj. PO a ST 08:00–17:00 hodin a PÁ 08:00–12:00 hodin. Děkujeme za pochopení.