Archiv článků
   za měsíc únor 2014

Kategorie: ostatní  

 


MAS Moravský kras hledá projektové manažery

Ilustrační foto k článku: MAS Moravský kras hledá projektové manažery

MAS Moravský kras o. s. hledá tvůrčí a samostatné osoby na pozici projektový manažer pro zpracování rozvojové strategie region.


Pozvánka na masopustní neděli do dřevěného kostelíku

Ilustrační foto k článku: Pozvánka na masopustní neděli do dřevěného kostelíku

V neděli 2. března 2014 prožijeme stejně jako v minulých letech dopoledne u dřeveného kostela v Blansku masopust se zabijačkou. Bohoslužby začínají v 09:00 hodin v kostelíku a po nich následuje program na farní zahradě.


Životní podmínky 2014 – výběrové šetření v domácnostech

Český statistický úřad organizuje v roce 2014 v souladu se zákonem Č. 89/1995 Sb., o státní statistické službě, ve znění pozdějších předpisů, výběrové šetření o životních podmínkách domácnosti v České republice – EU-SILC 2014 (Životní podmínky 2014), které navazuje na předchozí ročníky tohoto šetření.


Městská zabijačka se má stát novou tradiční akcí

Ilustrační foto k článku: Městská zabijačka se má stát novou tradiční akcí

Domácí zabijačka byla kdysi pravidelnou záležitostí v každém domě s malým hospodářstvím. V bytovkách už se pořádat nedá. Město Blansko se proto rozhodlo připomenout tuto zimní tradici. A plánuje ji opakovat každý rok.



Charita vybírala na potřebné

Ilustrační foto k článku: Charita vybírala na potřebné

Jídlo za jídlo. Tak by se dala charakterizovat akce Charity Blansko s názvem Hromniční zima, pomocí které získávala peníze na krizové nákupy potravin pro klienty bez finančních prostředků.


Opět se soutěží o Rákosníčkovo hřiště

Projekt Rákosníčkova hřiště je zaměřen na rozvoj volnočasových aktivit dětí ve městech České republiky. Jeho tvůrcem je společnost Lidl Česká republika v.o.s., potravinový řetězec, který provozuje 229 prodejen po celé ČR. Města, v nichž nakonec bude dětské hřiště vybudováno, vybírají občané hlasováním.