Archiv článků
   za měsíc duben 2014

Kategorie: kultura  

 


Galerii města Blanska se daří získávat granty na svoji činnost

Granty na celoroční výstavní činnost se vedení galerie daří získávat již od roku 2008. Získané částky se pohybují od 180 do 300 tisíc korun. V letošním roce poskytlo Galerii města Blanska Ministerstvo kultury ČR na činnost 250.000 Kč.


Pojedeme k moři – zve Jirka Mádl do kina v Blansku

V rámci Festivalového filmového večera Zlaté slunce 2014 bude ve čtvrtek 24. dubna od 20:00 hodin promítnut nový film Jiřího Mádla Pojedeme k moři. Vstup do kina je zdarma.


Pozvánka: Filmová soutěž Zlaté slunce Blansko 2014

Ilustrační foto k článku: Pozvánka: Filmová soutěž Zlaté slunce Blansko 2014

Do Blanska opět zavítá celostátní soutěž neprofesionální filmové tvorby (CSNFT), která je vyvrcholením dění v oboru školních filmů v daném roce. Zemské postupové kolo pro kraje: Zlínský, Jihomoravský, Olomoucký, Moravskoslezský, Vysočina a Pardubický se koná v Kině Blansko ve dnech 24. a 25. dubna 2014.


Průřez historií Domova OLGA a Centra VELAN je k vidění v Kině Blansko

Ilustrační foto k článku: Průřez historií Domova OLGA a Centra VELAN je k vidění v Kině Blansko

Dokumenty a materiály k výročím těchto dvou sociálních zařízení, které vybudovalo a provozuje Hnutí Humanitární pomoci pro zkvalitňování života našich mentálně postižených dospělých spoluobčanů, jsou ke zhlédnutí v prostorách blanenského kina. Záštitu na výstavou, která potrvá do 30. dubna 2014, převzal starosta města Mgr. Ivo Polák.



Do „Křesla pro hosty Rastislava“ usedlo několik nevšedních hostů

Ilustrační foto k článku: Do „Křesla pro hosty Rastislava“ usedlo několik nevšedních hostů

V pátek 11. dubna 2014 proběhl již druhý ročník „Křesla pro hosty Rastislava“, kulturního pořadu z dílny Smíšeného pěveckého sboru Rastislav. Letos byl věnován životnímu jubileu pana dirigenta Jaroslava Martináska a současně i 150. výročí vzniku Mánesova praporu Rastislav.



Křeslo pro hosty Rastislava podruhé

Ilustrační foto k článku: Křeslo pro hosty Rastislava podruhé

Blanenští milovníci kultury, pozor! Chystá se další nezapomenutelný pořad z dílny Smíšeného pěveckého sboru Rastislav Blansko. Koncert proběhne 11. dubna 2014 v 18:00 hodin v Dělnickém domě v Blansku.