Archiv článků
   za měsíc prosinec 2014

Kategorie: ostatní  

 


Dětská silvestrovská show pobavila i dospělé

Ilustrační foto k článku: Dětská silvestrovská show pobavila i dospělé

Tradiční silvestrovské odpoledne plné her, soutěží a zábavy přilákalo do Kina Blansko mnoho dětí ve veselých kostýmech. Zahanbit se však nenechali ani dospělí a prakticky všichni si odnesli některou z pěkných cen. O skvělou atmosféru se postaral pohodář Pavel Helan a jeho humorné písničky. Po zhlédnutí pohádky Tři bratři pak na všechny čekal mimořádně povedený ohňostroj.


Zubní pohotovost v lednu 2015

Služba je sloužena od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je služba zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.


Interaktivní den otevřených dveří v ZŠ Salmově

Stalo se již tradicí, že škola pořádá o víkendu uprostřed listopadu den otevřených dveří. Díky pracovnímu volnu je návštěvnost vždy vysoká. Protože letos proběhla na škole celková revitalizace budovy a v listopadu nebylo možné akci zorganizovat, museli jsme tento den přesunout na ledena to nasobotu 10. ledna od 9:00 do 12:00 hodin.


Rok 2015 přivítáme ohňostrojem na Nový rok večer

Novoroční ohňostroj se uskuteční ve čtvrtek 01.01.2015 na náměstí Republiky. Program začne už v 17:00 hodin hudebním vystoupením Martina Štěpánka, Marie Formánkové a Johany Vávrové. Ohňostroj bude odpálen v 18:00 hodin.


Na Nový rok vyjdou do ulic tři králové

Od 1. do 14. ledna 2015 se koná tradiční Tříkrálová sbírka. Dobrovolníci s kasičkami vyrazí do ulic i v Blansku.


Komu splní You Dream We Run sen v roce 2015?

Ilustrační foto k článku: Komu splní You Dream We Run sen v roce 2015?

Až do konce února můžete nominovat někoho, o kom víte, že si zaslouží, aby se mu splnil sen. Pokud znáte dítě, muže či ženu, kteří by si zasloužili kousíček štěstí, neváhejte a napište. Charitativní 24hodinový štafetový běh se pak poběží za jeho/její sen.


Pro malý plamínek z Betléma si můžete dojít na blanenskou radnici

Ilustrační foto k článku: Pro malý plamínek z Betléma si můžete dojít na blanenskou radnici

I letos skauti a skautky z blanenských středisek Srdce na dlani a Světla dnes začali s předáváním novodobého symbolu Vánoc, jímž je malý plamínek betlémského světla. Světlo, které se každoročně zapaluje v Betlémě a pak putuje do všech domácností napříč Evropou, se tak opět dostalo i do Blanska.


Vedení města přeje občanům do nového roku

Ilustrační foto k článku: Vedení města přeje občanům do nového roku

Stávající rok se chýlí ke konci, můžeme se tedy těšit na rok nadcházející, věřit a doufat, že bude lepší, nebo alespoň stejně tak dobrý jako rok 2014. Vedení města přeje všem občanům do roku 2015 vše nejlepší, pevné zdraví, hodně úspěchů v práci i v osobním životě, ale také čas na drobné radosti, klid a pohodu v kruhu rodinném.


Nemocnice Blansko podpořila akci na pomoc blanenskému psímu útulku

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko podpořila akci na pomoc blanenskému psímu útulku

Nemocnice Blansko byla požádána o pomoc Útulku pro psy Blansko a její vedení se rozhodlo tuto akci podpořit. Od letošního roku totiž v blanenské nemocnici probíhá canisterapie. Ambra i Garia, canisterapeutičtí psi, jsou našim pacientům velmi nápomocni, a tak na oplátku prosba o pomoc pejskům v útulku nemohla zůstat nevyslyšena.


Srdce pro Václava Havla v Blansku

Ilustrační foto k článku: Srdce pro Václava Havla v Blansku

I v Blansku dnes v podvečer na náměstí Svobody lidé poskládali srdce ze svíček, aby si připomněli exprezidenta Václava Havla. Připojili se tak k dalším podobným akcím v mnoha městech celé České republiky.


Městská knihovna Blansko bude o vánočních svátcích uzavřena

Přijďte si včas pro čtení na Vánoce. Městská knihovna Blansko bude v období vánočních a novoročních svátků od středy 24.12.2014 do čtvrtka 01.01.2015 uzavřena. Provoz knihovny pro veřejnost bude opět zahájen v pátek 02.01.2015.



Oblastní charita ruší některé služby

Přechod financování sociálních služeb z Ministerstva práce a sociálních věcí na kraje a také ukončení čerpání finančních prostředků z Evropských fondů na vybrané služby sociální prevence nese s sebou optimalizaci poskytovaných služeb, což v některých případech znamená jejich zrušení.


Vánoční strom letos poprvé zůstane nazdobený až k zemi

Ilustrační foto k článku: Vánoční strom letos poprvé zůstane nazdobený až k zemi

Vánoční strom byl každoročně ozdobený až k zemi jen v den jeho slavnostního rozsvícení. Pak byly ozdoby vyzdviženy do asi dvou metrů a takhle zůstal až do Tří králů. Jenže vypadal jako polonahý.



Kino Blansko má nové plátno

Ilustrační foto k článku: Kino Blansko má nové plátno

Výměna proběhla v listopadu tohoto roku. Nové plátno poskytne kvalitnější a kontrastnější obraz.


Práce na ZŠ Salmově, v souvislosti s revitalizací budov, byly ukončeny

Ilustrační foto k článku: Práce na ZŠ Salmově, v souvislosti s revitalizací budov, byly ukončeny

Slavnostním přestřižením pásky byla ve středu 3. prosince předána k užívání nově zrekonstruovaná budova ZŠ Salmovy. Nejmladší škola ve městě se dočkala revitalizace za účelem snížení energetické náročnosti. Město Blansko, které je jejím zřizovatelem, uspělo se svou žádostí o dotaci v rámci operačního programu Životní prostředí. Celkové náklady se pohybují okolo 23 mil. Kč, z toho 10 mil. Kč je dotace z OPŽP.


Uzavírka na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka skončila

Ilustrační foto k článku: Uzavírka na Sportovní ostrov Ludvíka Daňka skončila

Sportovní ostrov je ode dneška opět přístupný přes most u lázní. A to jak pro pěší, tak i pro vozidla. Slavnostní otevření se uskutečnilo v úterý 2. prosince odpoledne.


Nemocnice Blansko obhájila úspěšně kvalitu a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb

Ve dnech 29. a 30. října 2014 proběhlo v Nemocnici Blansko úspěšné akreditační šetření hodnocení kvality a bezpečí poskytovaných zdravotních služeb Spojenou akreditační komisí, o.p.s., v čele s ředitelem společnosti MUDr. Davidem Marxem, Ph.D. Šetření prováděli tři externí auditoři v zastoupení profese lékař, sestra a odborník na provozně-technickou oblast.


Prezident republiky Miloš Zeman zavítal do Blanska

Ilustrační foto k článku: Prezident republiky Miloš Zeman zavítal do Blanska

V pondělí 1. prosince 2014 v odpoledních hodinách navštívil naše město prezident republiky Miloš Zeman. Kromě plánované prohlídky podniku ČKD a návštěvy blanenského městského úřadu proběhlo především setkání hlavy státu s občany v Kině Blansko.


Zubní pohotovost v prosinci 2014

Služba je sloužena od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je služba zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.