Archiv článků
   za měsíc únor 2015

Kategorie: kultura  

 



Blanenské divadlo žije!

Ilustrační foto k článku: Blanenské divadlo žije!

Dvakrát týdně se v současné době scházejí na zkouškách blanenští divadelní ochotníci, nově posílení o pěvecký sbor, a nacvičují tak společně písně, které v minulosti již zazněly během mnoha jimi ztvárněných divadelních kusů. Připravují však i skladby zcela nové. Máme se tedy na co těšit, protože není pochyb o tom, že Blanenské divadlo žije!


Masopust: Čas zabijaček a lidového veselí klepe na dveře

Ilustrační foto k článku: Masopust: Čas zabijaček a lidového veselí klepe na dveře

Kdy se vlastně slaví masopust, kterému se na Moravě říká fašank, fašinek nebo ostatky? Začíná 6. ledna svátkem Tří králů a vrcholí o masopustním pondělí a úterý čtyřicet dní před Velikonocemi (letos připadá na 17. února). Tehdy chodí obcemi nebo městy průvod masek, který končí masopustní zábavou. Posledním dnem tohoto období je pak Popeleční středa, začátek půstu.



Knihovna představí historii blanenské radnice

Vernisáž dokumentární výstavy o historii blanenské radnice proběhne 13. února 2015 od 18:00 hodin v oddělení pro děti a mládež Městské knihovny Blansko, úvodního slova se ujme ředitel knihovny Mgr. Pavel Přikryl.


Uzavření komunikace u kina v pátek 6. února

V pátek 6. února bude od 18:00 hodin v ulici Hybešově u Kina Blansko zákaz parkování. Vjezd bude povolen pouze pro výstup z vozidla a následný odjezd, a to až do 21:00 hodin. Následně bude ulice až do půlnoci uzavřena pro veškerý provoz.