Archiv článků
   za měsíc březen 2015

Kategorie: kultura  

 


25 let Galerie města Blanska

Ilustrační foto k článku: 25 let Galerie města Blanska

Galerie města Blanska zahájila před 25 lety, 1. dubna 1990, slavnostním otevřením hned dvou výstav svoji činnost v nové, pro ni postavené budově na Bezručově ulici.


Jaro v galerii

Ilustrační foto k článku: Jaro v galerii

Přijměte pozvání na výstavu dětských prací s názvem Folklórní písně Blanenska a na tradiční Velikonoční výstavu.  Vernisáž výstavy proběhne 25. března v 16:00 hodin. Potrvá do 1. dubna 2015.


Jak se dělá komiks?

Ilustrační foto k článku: Jak se dělá komiks?

Ve středu 11. března 2014 se v dětském oddělení Městské knihovny Blansko uskutečnil komiksový workshop. Zúčastnili se ho studenti tercie blanenského gymnázia se svojí učitelkou výtvarné výchovy paní Evou Juračkovou.


V Blansku vystoupí malí medvědi

Ilustrační foto k článku: V Blansku vystoupí malí medvědi

Medvědi už se představili na Sousedském bále. Teď se do Blanska opět vrací. Tříměsíční mláďata medvědů hnědých se představí v pořadu pro děti i dospělé nazvaném Povídání s medvíďaty. Tři představení se uskuteční v úterý 24. března od 17:00 hodin v Kině Blansko. Více informací v přehledu akcí.



Vyšel Sborník Muzea Blansko 2014

Ilustrační foto k článku: Vyšel Sborník Muzea Blansko 2014

V pokladně Muzea Blansko a v Blanenské informační kanceláři Blanka si zájemci mohou zakoupit Sborník Muzea Blansko 2014 s celou řadou zajímavých článků a odborných studií.