Archiv článků
   za měsíc březen 2015

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Zítra započnou práce na kompletní rekonstrukci hlavního průtahu městem

Od 1. dubna čekají řidiče projíždějící městem a jeho občany velké změny: objízdné trasy přes centrum města, uzavírky a výkopy. Řidiči kamionů se do města vůbec nedostanou, budou odkláněni na Černou Horu. Taková bude realita ve městě do října tohoto roku. Vedení města však slibuje podstatné zlepšení, o které Blansko usilovalo řadu let.


Vedení města přijalo a ocenilo nejlepší učitele

Ilustrační foto k článku: Vedení města přijalo a ocenilo nejlepší učitele

Ředitelé blanenských základních škol navrhují ze svých řad nejlepší pedagogické pracovníky, kteří jsou tradičně přijímáni starostou města na konci měsíce března, kdy si připomínáme Den učitelů. I letos tomu nebylo jinak. Osm vybraných učitelek a vychovatelek uvítal starosta Ivo Polák společně s místostarostou Jiřím Crhou.



Svoz komunálního odpadu ve svátek 06.04.2015

Na základě sdělení zástupce svozové firmy AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o. proběhne svoz zbytkového komunálního odpadu od občanů i o velikonočním pondělí, a to 06.04.2015. To znamená, že proběhne svoz ve svátek a je zapotřebí zabezpečit vystavení popelnic jako v běžném termínu svozu a umožnit i svoz z kontejnerových stání.


Práce v souvislosti s rekonstrukcí průtahu městem výrazně zasáhnou do života nejen řidičům, ale i blanenským občanům

Ilustrační foto k článku: Práce v souvislosti s rekonstrukcí průtahu městem výrazně zasáhnou do života nejen řidičům, ale i blanenským občanům

Od dubna do října 2015 budou probíhat práce na komunikacích a inženýrských sítích na ulicích Svitavská, Vodní, Poříčí, a to od mostu u ředitelství ČKD Blansko po křižovatku u OMV poblíž Kauflandu. Aktuální informace k termínům, objížďkám a uzavírkám jsou průběžně zveřejňovány na www.blansko.cz.


Dětské dopravní hřiště patří městu Blansku

Ilustrační foto k článku: Dětské dopravní hřiště patří městu Blansku

Od 25. března přešlo dětské dopravní hřiště na sídlišti Sever do majetku města Blanska. Slavnostní předání se uskutečnilo na hřišti za účasti ředitele Centra služeb pro silniční dopravu pana Dalibora Sadovského a vedoucích představitelů města Blanska.





Město Blansko se aktivně zapojuje do projektu ZmapujTo.cz

Od března 2015 se Město Blansko aktivně zapojilo do celorepublikového projektu ZmapujTo.cz. Jde o internetový projekt, jehož původním cílem bylo bojovat proti nelegálním skládkám odpadu v České republice a přispět tak k řešení této problematiky. O nové aplikaci si povídáme se starostou města Ivo Polákem.





Vyberte jednu z variant pro úpravu náměstí Republiky

Město Blansko nechalo zpracovat studii na úpravu prostoru po hotelu Dukla ve dvou variantách. Od teď až do konce dubna můžete hlasovat pro jednu z nich. Ta podoba náměstí, která obdrží větší počet hlasů, bude v příštím roce realizována. Hlasovat můžete na stránkách www.blansko.cz/anketa/namesti do 30. dubna 2015 včetně.


Střípky ze zastupitelstva

Starosta města Blanska Ivo Polák komentuje vybraná usnesení z posledního zasedání Zastupitelstva města Blanska.







Hotel Dukla má nahradit upravený park na jeho základech – vedení představilo dvě varianty

Ilustrační foto k článku: Hotel Dukla má nahradit upravený park na jeho základech – vedení představilo dvě varianty

V souvislosti s odstraněním hotelu Dukla se nabízí otázka, jakou podobu získá nám. Republiky. V současné době existují již konkrétní návrhy na využití takto nově vzniklého prostoru. Řešení náměstí jako celku je dané a vychází z územního a regulačního plánu města. Nabízené varianty se liší pouze umístěním prvků a jejich typem. Lidé si budou moci zvolit jednu z nich.



Zrušení pravidelné zkoušky sirén ve středu 4. března 2015

Pravidelná měsíční zkouška sirén, která se koná vždy první středu v měsíci, bude ve středu 4. března 2015 zrušena. Důvodem je případné spuštění sirén ve čtvrtek 5. března 2015, jako „Piety“ za oběti střelby v Uherském Brodě. O tomto kroku ale rozhodne vláda až na zítřejším zasedání.


Pozvánka na 3. zasedání zastupitelstva – 10. března 2015

3. zasedání Zastupitelstva města Blanska se uskuteční v úterý 10.03.2015 v 15:30 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko, nám. Republiky 1, Blansko. Zasedání je přístupné veřejnosti.   Přinášíme návrh programu.


Do funkce ředitelky muzea byla jmenována opět žena

Ilustrační foto k článku: Do funkce ředitelky muzea byla jmenována opět žena

Rada města Blanska na svém zasedání ze dne 17. února 2015 jmenovala s účinností od 01.04.2015 do funkce ředitelky Muzea Blansko Mgr. Bc. Pavlínu Komínkovou. Blanenské muzeum tedy povede po Mgr. Evě Nečasové opět žena. Jednou z priorit nové ředitelky je především práce na marketingu a lepší propagaci.



Termín, místo a doba pro podání žádostí o přijetí dětí k předškolnímu vzdělávání od školního roku 2015/16

Ředitelé mateřských škol zřizovaných Městem Blansko oznamují, že v dohodě se zřizovatelem stanovili termín a dobu pro podání žádostí o přijetí dětí k předškolnímu vzdělávání od školního roku 2015/2016 na úterý 5. května 2015 v době od 09:00 do 16:00 hodin.