Archiv článků
   za měsíc duben 2015

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Statistika kácení dřevin mimo les

Doba od počátku října do konce března následujícího roku se obecně pokládá za období vegetačního klidu dřevin, kdy je nejvhodnější doba k jejich kácení. V uvedeném údobí se městské i obecní úřady pravidelně setkávají se zvýšeným množstvím žádostí o povolení ke kácení dřevin rostoucích mimo les.


Edukační skupiny pro příbuzné lidí s duševním onemocněním

V rámci projektu Práh – změna přístupu k lidem se závažným duševním onemocněním v Jihomoravském kraji byly realizovány edukační skupiny pro příbuzné lidí s duševním onemocněním (schizofrenie, afektivní poruchy), edukační skupiny přímo lidi s duševním onemocněním a také školení pro sociální pracovníky úřadů.


Svoz komunálního odpadu ve svátky 01.05. a 08.05.2015

Na základě sdělení zástupce svozové firmy AVE CZ odpadové hospodářství, s. r. o. proběhne svoz komunálního odpadu i ve svátky, a to v pátek 01.05. a v pátek 08.05.2015. To znamená, že proběhne svoz ve svátky a je zapotřebí umožnit svoz z kontejnerových stání.


Poděkování starosty města

Ilustrační foto k článku: Poděkování starosty města

Redakce zpravodaje uveřejňuje děkovný dopis starosty Ivo Poláka adresovaný Mgr. Nečasové, jež k 1. dubnu 2015 rezignovala na svou funkci ředitelky Muzea Blansko z důvodu dosažení důchodového věku. Tuto instituci vedla dvaadvacet let, nyní se hodlá věnovat psaní článků, popřípadě knih a také pořádání přednášek.


Střípky ze zastupitelstva

Ilustrační foto k článku: Střípky ze zastupitelstva

V úterý 21.4.2015 se konalo mimořádné Zastupitelstvo města Blanska, kde byl především projednáván bod týkající se lokality „Skleníky“ na ulici Poříčí.


Město opraví poškozené komunikace

Město Blansko každoročně se závěrem zimního období zajišťuje na svém území opravy výtluků a poškozených míst pozemních komunikací. Na základě výsledku výběrového řízení bude práce provádět firma DEAS, spol. s r. o. Boskovice.


Hotel Dukla před zbouráním obsadí policie

Ilustrační foto k článku: Hotel Dukla před zbouráním obsadí policie

Ještě než půjde hotel k zemi, využije jeho prostory Policie ČR k výcviku svých složek. Samotný výcvik již začal. Stanoveny jsou termíny v období od 16. dubna do konce června.


Poplatek za psa v roce 2015

Oznamujeme občanům, že jsou distribuovány složenky na platbu poplatku za držení psa. Splatnost poplatku je k 30.04.2015. Poplatek je možno uhradit složenkou na poště, bankovním převodem nebo v hotovosti na pokladně v budově MěÚ na náměstí Republiky v přízemí budovy.


Pozvánka na 4. zasedání zastupitelstva města

4. zasedání Zastupitelstva města Blanska se uskuteční v úterý 21.04.2015 v 15:30 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko, nám. Republiky 1, Blansko. Zasedání zastupitelstva je přístupné veřejnosti. Návrh programu...


Zákaz hazardu se obrací proti městům, která ho zavedla

V této situaci je i město Blansko, které vyhláškou zakázalo úplně hazard na území města už v roce 2011. Provozovatelé heren se ale snaží využít všechny skuliny v platných zákonech. Úplné zrušení automatů se snaží maximálně oddálit. O současné situaci s hazardem v Blansku hovoříme s místostarostou Jiřím Crhou.


Od dubna bude opět svážen kompostovatelný odpad

Město Blansko dohodlo se společností Kaiser servis spol. s r.o., že opět proběhne osvědčený pytlový svoz odpadu ze zahrad, a to především ovoce, zeleniny, trávy, listí, uschlých květin a dalších neživočišných kuchyňských odpadů, a to od dubna do listopadu letošního roku. Občané Blanska by tento druh odpadu neměli odkládat do odpadových nádob na směsný komunál a na nelegální skládky.



Výsledky zápisu dětí do 1. ročníku základních škol v působnosti MěÚ Blansko

Na základě zákona č. 561/2004 Sb., § 36 odst. 4 proběhly na celém území ČR zápisy děti do 1. ročníků základního vzdělávání v období od 15. ledna do 15. února 2015. Stejně tomu bylo i u 23 základních škol v působnosti MěÚ Blansko. Celkem se zápisu zúčastnilo 750 dětí, z nichž 662 dětí bylo u zápisu poprvé.



Parkoviště nad nemocnicí

Dlouho očekávané parkoviště nad nemocnicí s cca 140 parkovacími místy, které chce město realizovat již v příštím roce,  prošlo zjišťovacím řízením  ve smyslu ustanovení § 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů.