Archiv článků
   za měsíc květen 2015

Kategorie: kultura  

 


Oslava Dne dětí 2015 – fotografie

Ilustrační foto k článku: Oslava Dne dětí 2015 – fotografie

Dětem patřil po celou sobotu zámecký park. Od brzkého rána až do pozdního večera si mohly užívat bohatý program plný her, divadelních představení nebo koncertů. Celý den zakončilo představení světelné vodní fontány a ohňostroj nad vodní hladinou na přehradě Palava.


Majáles v Blansku letos bohužel neproběhne

Ilustrační foto k článku: Majáles v Blansku letos bohužel neproběhne

Ačkoli vedení města podporuje tento tradiční studentský svátek, letos se ho v Blansku nedočkáme. Blanenské střední školy se nedohodly na společném termínu, potýkají se totiž s nedostatkem času z důvodu organizace maturitních zkoušek.


Blanenský zámek provoní na měsíc a půl káva

Ilustrační foto k článku: Blanenský zámek provoní na měsíc a půl káva

Ve čtvrtek 7. května se v prostorách Muzea Blansko uskutečnila vernisáž výstavy Cesta kávy a kakaa. K vidění jsou zde například historické mlýnky nebo pražičky. Některé si můžete dokonce i sami vyzkoušet a dozvíte se také zajímavosti z pěstování a zpracování kávy a kakaa zábavnou formou kvízu. Výstava je přístupná do 21. června v malé výstavní síni blanenského zámku.


Pozvání na Noc kostelů 2015

Noc kostelů (29. května 2015) nabízí možnost nezávazného přiblížení se a setkání s křesťanstvím. Je to noc plná lehkosti a nenucenosti a zároveň citlivosti a hloubky. Letos poprvé se jí zúčastní oba blanenské kostely.




Pálení čarodějnic v Blansku [fotografie]

Ilustrační foto k článku: Pálení čarodějnic v Blansku [fotografie]

Pálení čarodějnic na Palavě má už svůj zaběhlý program. Odpoledne je věnováno především malým dětem a večer si na své přijde mládež a dospělí.


Pozvánka na Jarmark a oslavu Dne dětí

V sobotu 30. května bude zámecký park a jeho okolí patřit dětem. Bude se zde konat 18. blanenský jarmark a oslava Dne dětí tradičně zakončený průvodem a ohňostrojem, letos na přehradě Palava.


Zahrada jako dobrodružná cesta k sobě samým

Ilustrační foto k článku: Zahrada jako dobrodružná cesta k sobě samým

V sobotu 26. dubna proběhla v Galerii města Blanska vernisáž výstavy Zahrady. Vystavující autoři mají k zahradničení svébytný vztah. Zahrady tak volně prorůstají jejich uměleckou činností a splývají s ní v jedno. Výstavu můžete zhlédnout do 27.05.2015.